Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din cer, cad momeli antirabice

Autor: Meat MIlkjoi, 14 noiembrie, 2013

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna anunță că din motive obiective administrarea momelilor vaccinale antirabice pentru vulpi a suferit o mică întârziere, dar ea a avut loc totuși în perioada 11-12 noiembrie, astfel pe 11 noiembrie în zonele Aita Mare, Baraolt, Biborțeni, Vâlcele, Sfântu Gheorghe, Lemnia, Estelnic, Ozun, Ojdula, Brețcu, şi pe 12 noiembrie în zonele Covasna, Brateș, Araci, Vâlcele, Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului.

Localitățile menționate nu reprezintă o arie restrânsă ci zona cuprinsă pe ruta de zbor, astfel încât întregul teritoriu al județului a fost cuprins în această acțiune.

Se atrage atenția populației ca în cazul în care  găsesc  o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuşi să plaseze momeala într-o pungă şi să anunţe medicul veterinar din cea mai apropiată localitate.

Populaţiile de vulpi sunt principala sursă de rabie, putând transmite virusul prin muşcare la oameni şi animale domestice. Numărul acestora în județul Covasna este estimat la cca. 800 de exemplare. (covasnamedia.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...