Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Directorul DSVSA Sibiu şi un consilier, reţinuţi pentru corupţie

Autor: Meat MIlkmarți, 30 septembrie, 2014

(Mediafax) Directorul DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean, şi consilierul juridic al instituţiei, Mirela Olteanu, au fost reţinuţi de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu şi răspândirea bolilor la animale, după ce, deşi se cunoştea că există o situaţie de infestare a unor animale, nu s-a declarat carantina.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de la Alba i-au reţinut, luni, pe Constantin Șerban Ţichindelean, director executiv al DSVSA Sibiu, pe care îl acuză de opt fapte de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese şi răspândirea bolilor la animale, şi pe Cosmina Mirela Olteanu, consilierul juridic al DSVSA Sibiu, pe care o acuză de două fapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma complicităţii.

În ordonanţa de reţinere a celor doi, anchetatorii notează că în calitatea deţinută, Ţichindelean a procedat, în mod abuziv, la rezilierea contractului de concesiune a Circumscripţiei Sanitar Veterinare Jina (ce fusese încheiat cu Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) şi a încheiat, în condiţii nelegale, un contract similar cu un anumit medic veterinar.

Astfel, în 25 februarie 2013, Ţichindelean a emis, fără respectarea competenţei materiale şi teritoriale a DSVSA Sibiu, notificarea de reziliere a contractului de concesiune, înscris care a fost avizat pentru legalitate de către consilierul juridic al DSVSA Sibiu – Cosmina Mirela Olteanu.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...