Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Discutii madr- ansvsa pentru deblocarea exportului de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, s-a intanit in data de 9 Decembrie, cu presedintele ANSVSA, Radu Roatis, si cu reprezentantii patronatelor din industria carnii de porc pentru a discuta solutiile deblocarii exportului de carne si a produselor din carne de porc din Romania, se arata intr-un comunicat al institutiei. In urma corespondentei avute pe aceasta tema cu Comisia Europeana, varianta exportului la nivel national nu a fost acceptata din cauza riscului reprezentat de pesta porcina ca urmare a problemelor pe care le are Romania in activitatea de control a miscarii animalelor.

Una din solutiile propuse de Comisie a fost compartimentalizarea sectorului de producere si procesare. Discutiile au vizat acest aspect, iar participantii la intalnire au fost de acord ca solutia pentru deblocarea exportului este compartimentalizarea sectorului prin identificarea acelor ferme de productie si unitati de procesare care respecta normele de biosecuritate impuse de Comisie. Odata identificate, acestea vor putea exporta atat carne cat si produse din carne de porc, sub controlul foarte strict al autoritatilor competente.

Reponsabilitatea respectarii normelor revine atat operatorilor economici, cat si ANSVSA. Procesul de compartimentalizare se refera la fermele si unitatile de procesare care respecta in totalitate conditiile de biosecuritate impuse de organismele europene si nu la o delimitare pe zone geografice. Pentru accelerarea demersurilor s-a decis constituirea unui grup de lucru care sa stabileasca de comun acord principiile si procedurile detaliate ce vor sta la baza compartimentalizarii. Din acest grup de lucru vor face parte specialisti din MADR, ANSVSA si din cadrul patronatelor din domeniu.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...