Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Discutii madr- ansvsa pentru deblocarea exportului de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, s-a intanit in data de 9 Decembrie, cu presedintele ANSVSA, Radu Roatis, si cu reprezentantii patronatelor din industria carnii de porc pentru a discuta solutiile deblocarii exportului de carne si a produselor din carne de porc din Romania, se arata intr-un comunicat al institutiei. In urma corespondentei avute pe aceasta tema cu Comisia Europeana, varianta exportului la nivel national nu a fost acceptata din cauza riscului reprezentat de pesta porcina ca urmare a problemelor pe care le are Romania in activitatea de control a miscarii animalelor.

Una din solutiile propuse de Comisie a fost compartimentalizarea sectorului de producere si procesare. Discutiile au vizat acest aspect, iar participantii la intalnire au fost de acord ca solutia pentru deblocarea exportului este compartimentalizarea sectorului prin identificarea acelor ferme de productie si unitati de procesare care respecta normele de biosecuritate impuse de Comisie. Odata identificate, acestea vor putea exporta atat carne cat si produse din carne de porc, sub controlul foarte strict al autoritatilor competente.

Reponsabilitatea respectarii normelor revine atat operatorilor economici, cat si ANSVSA. Procesul de compartimentalizare se refera la fermele si unitatile de procesare care respecta in totalitate conditiile de biosecuritate impuse de organismele europene si nu la o delimitare pe zone geografice. Pentru accelerarea demersurilor s-a decis constituirea unui grup de lucru care sa stabileasca de comun acord principiile si procedurile detaliate ce vor sta la baza compartimentalizarii. Din acest grup de lucru vor face parte specialisti din MADR, ANSVSA si din cadrul patronatelor din domeniu.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...