Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Discuții privind Sistemul de colectare și distrugere a subproduselor animale

Autor: Meat MIlkmarți, 21 iunie, 2016

Secretarul de stat Daniel Botănoiu s-a deplasat la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii DG SANTE, discuţiile vizând Sistemul de colectare şi distrugere a subproduselor de origine animală(ABP) din România.

 

România a solicitat DG SANTE asistenţă tehnică în vederea identificării soluţiilor pentru funcţionarea ABP, la discuţii participând şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) care au prezentat aspectele privind activitatea sanitară veterinară ce reglementează sistemul de colectare şi distrugere a subproduselor de origine animală (ABP).

 

Amintim faptul că ţara noastră are deschisă o procedură EU Pilot premergătoare infringementului, Comisia Europeană recomandând autorităţilor române să identifice cât mai repede un plan de acţiune pentru realizarea unui sistem viabil din punct de vedere financiar şi al eficienţei, adaptat condiţiilor din România.

Creșterea Calității Vieții în Adăposturile de Porci și Pui
Autor: Meat MIlk  /   luni, 22 septembrie 2014

Importanţa deosebită acordată în ultimii ani protecţiei mediului atrage atenţia asupra emisiilor de gaze dăunătoare mediului înconjurător provenite din industrii şi agricultură. Adăposturile de porci emit aproximativ 200 de gaze diferite. Toate aceste degajări de gaze se datorează unui dezechilibru bacteriologic din...

Igienă în farmacovigilenţa veterinară zootehnică
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Evaluarea şi identificarea rapid-eficientă a componentelor de siguranţă ale medicamentelor este dependentă de accesul din timp la informaţia completă. Este un lucru esenţial pentru capacitatea autorităţii competente şi a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă de a proteja sănătatea publică şi animală, acţionând rapid...