Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Distribuția de alimente din România costă 1 md euro

Autor: Meat MIlkjoi, 10 iulie, 2014

Producatorii alimentari cheltuiesc circa 1,1 miliarde de euro pe distributia de alimente in Romania, potrivit estimarilor Nagel Group, una dintre cele mai importante companii din domeniul logisticii alimentare la nivel european.

Romania reprezinta o piata cu un potential de crestere ridicat pentru furnizorii de produse alimentare, ocupand locul al treilea in Europa de Est in ceea ce priveste volumul cheltuielilor pentru distribuirea de alimente, acestea ajungand la 1,09 miliarde de euro. Ungaria se situeaza si ea pe aceeasi pozitie cu Romania, valoarea cheltuielilor fiind tot de 1,09 miliarde de euro, potrivit rezultat elor preliminare ale unui studiu nepublicat privind logistica europeana de produse alimentare, noteaza Progresiv.

Primele doua pozitii in ceea ce priveste valoarea costurilor de distributie sunt ocupate de Polonia si Cehia, cheltuielile ajungand la 4,6 miliarde de euro, respectiv 1,16 miliarde euro. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...