Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Distribuitorii de alimente: Cifră de afaceri de 4,75 md euro

Autor: Meat MIlkluni, 29 septembrie, 2014

Cele 3.061 de firme active în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, băuturilor şi tutunului (distribuţie) au avut anul trecut afaceri cumulate de 21 miliarde de lei (4,75 mld. euro), cu 6% mai puţin în lei decât nivelul înregistrat în anul precedent, informeaza Ziarul financiar.

Companiile şi-au sacri­ficat profitul pentru a-şi menţine vânzările la un nivel com­parabil cu cele din anii de dinainte de criză, arată un studiu al Coface, companie care oferă soluţii de prote­jare împotriva riscului financiar de neplată a clienţilor proprii.

„În contextul menţinerii cu orice preţ a volumului vânzărilor şi cotelor de piaţă, revenirea sectorului la valori ale profitabilităţii cel putin comparabile cu cele înregistrate anterior declanşării crizei economico-financiare pare practic imposibilă, ţinând cont că eficienţa activităţii nu a putut fi complet restabilită nici în condiţiile restructurării semnifi­ca­tive a peste 9.300 de locuri de muncă, operate în sector pe parcursul ultimilor cinci ani“ a declarat Constantin Coman, country manager al Coface România.

Chiar dacă au renunţat la circa 9.300 de oameni în criză, companiile nu au putut să aducă un plus la câştiguri, astfel că profitul net cumulat al distri­buito­rilor s-a situat anul trecut la 211 mil. lei, la mai puţin de jumătate comparativ cu anul 2008, arată acelaşi studiu. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...