Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DNA cere arestarea baronului puilor. Avicola Crevedia în vizor

Autor: Meat MIlkvineri, 25 aprilie, 2014

(Mediafax) Potrivit referatului pe baza căruia procurorii DNA cer Parlamentului aviz pentru arestarea lui Florin Popescu, deputat PMP şi şi fost şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, acesta ar fi dat mită electorală 60.000 de pui grill. Anchetatorii susţin că au dovedit faptul că Popescu a cerut reprezentaţilor unei societăţi comerciale peste 70 de tone de carne de pui ”pe care a folosit-o în scop electoral, distribuind-o cetăţenilor din judeţul Dîmboviţa pentru a-i determina să-l voteze”

Deputatul PMP Florin Popescu este urmărit penal de DNA pentru infracţiunea de folosire a influenţei. Procurorii îl suspectează pe Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi un apropiat al Elenei Udrea, că în campania din 2012 a cerut mai multor oameni de afaceri diverse produse pe care urma să le împartă în campanie electorală drept mită. Potrivit comunicatului DNA, Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, a cerut 70 de tone de carne de pui. În schimbul produselor utilizate drept mită electorală, Florin Popescu le promitea oamenilor de afaceri contracte publice şi protecţie, au precizat surse judiciare pentru gândul.

Pentru că Florin Popescu este deputat, el are imunitate parlamentară. Astfel, dacă pentru un cetăţean obişnuit procurorii solicită arestarea direct unui judecător de drepturi şi libertăţi (n.r. potrivit noului Cod Penal, magistratul care deliberează pe o arestare preventivă se numeşte „judecător de drepturi şi libertăţi”), în cazul lui Popescu trebuie mai întâi Parlamentul să aprobe cererea DNA. Adică în Camera Deputaţilor va fi dat un aviz prin care procurorilor li se va permite sau nu să meargă în faţa unui judecător şi să ceară arestarea lui Florin Popescu.Referatul cu propunerea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a fost depusă în Parlament. Din acest document, surse parlamentare au transmis către gândul detalii legate de dosarul lui Florin Popescu.

Procurorii susţin în cererea înaintată Parlamentului că, la alegerile din 2012,  Florin Popescu, în calitate de preşedinte al P.D.L. Dâmboviţa,  a ”pretins şi primit de la un agent economic o importantă cantitate de bunuri (peste 60 – 80 de tone pui grill, cu o valoare ce depăşeşte 450.000 lei) pe care a folosit-o în scop electoral, distribuind-o cetăţenilor din judeţul Dîmboviţa pentru a-i determina să-l voteze, atât pe el cât şi pe ceilalţi candidaţi ai formaţiunii politice respective la alegerile locale desfăşurate în luna iunie 2012.”

Procurorii susţin şi că, pentru a nu crea suspiciuni şi pentru a nu lăsa urme carnea de pui, era ambalată în pungi neinscripţionate. ”În scopul  împiedicării descoperirii faptei de corupţie, administratorul a livrat produsele, în pungi neinscripţionate, din spaţiul de depozitare al SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL închiriat şi folosit de SC Synergy Invest SRL ”, se arată în cererea procurorilor înaintată Parlamentului.

Potrivit anchetatorilor, Florin Popescu a orchestrat operaţiunea de colectare a puilor pentru mită electorală încă din ianuarie 2012. Atunci s-a întâlnit cu administratorul SC Avicola Crevedia SA. Florin Popescu l-a asigurat pe acesta că îi va oferi ”sprijinul său”. În ianuarie, cei doi nu ar fi discutat despre mita electorală. ”Discuţiile au avut un caracter protocolar, inculpatul dându-i asigurări administratorului că îl va sprijini în activităţile economice derulate, având în vedere că societăţile comerciale administrate sunt mari contribuabili la bugetul de stat”, arată anchetatorii

Florin Popescu şi administratorul Avicola s-au mai întâlnit şi au discutat despre cele 60-80 tone de pui. ”În cursul acestei întâlnirii, inc. POPESCU FLORIN AURELIAN i-a cerut  o cantitate de cca. 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste  400.000 lei) pentru a o distribui cetăţenilor din judeţul Dîmboviţa în scop electoral, având în vedere că în luna iunie a aceluiaşi an urmau să aibă loc alegeri locale la care inculpatul candida pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dîmboviţa”, susţin anchetatorii.(Foto: Gazeta Dâmboviței)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...