Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dna interzice productia la top meat food

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia Mediafax anunta ca Tribunalul Galati a admis cererea procurorilor anticoruptie, de a interzice Societatii Top Meat Food Galati activitatea de procesare si comercializare a carnii, pe o perioada de 60 de zile.

Hotararea instantei este motivata de tentativele lui Neculai Dumitru, reprezentant legal al Top Meat, de a influenta mai multe persoane din dosar precum si probe care dovedesc faptele de coruptie de care acesta este acuzat. Decizia de suspendare temporara a activitatii reprezinta o premiera pentru industria alimentara.

In acest dosar, a fost initial arestat Viorel Gheorghita, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, pentru acte de coruptie, Neculai Dumitru primind doar interdictie de a parasi tara. Instanta a revenit si a dispus arestarea lui Neculai Dumitru, pe motiv ca acesta a incercat influentarea unor martori, in timp ce a fost liber. Acesta este acuzat de dare de mita si falsificare de alimente.

In calitate de director executiv al DSVSA Galati, Viorel Gheorghita a oferit mai multe produse alimentare unor inspectori ai ANSVSA, pentru ca acestia sa nu fi consemnat intr-un act de control neregulile gasite de Departamentul de Control Guvernamental la institutia condusa de Gheorghita.

In acest context, directorul Viorel Gheorghita a pretins administratorului Top Meat Food Galati mai multe produse alimentare pentru terte persoane, pentru ca inspectorii din subordinea sa sa nu amendeze unitatile acestei societati.(TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...