Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Doar 3 % dintre fermieri sunt eligibili pentru programele PNDR!

Autor: Meat MIlkjoi, 16 iunie, 2016

Micii fermierii care deţin până în 10 hectare de teren şi care practică agricultură de subzistenţă nu pot beneficia de fonduri europene pentru că nu respectă condiţiile minime necesare pentru accesare, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii.

 

„73% dintre fermieri trăiesc în exploataţii de subzistenţă, iar 97% din totalul de 3.000.000 de fermieri nu sunt eligibili în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, aşa cum a fost aprobat de fostul guvern“, arată un raport realizat de Ministerul Agriculturii pentru a justifica necesitatea programului „Clasa de mijloc la sate“.

 

Pentru a avea acces la fiinţarea din  fonduri europene, fermele trebuie să aibă o dimensiune economică minimă de 8.000 standard outputs, o unitate de măsura care indică dimensiunea economică a fermei şi care este echivalentul a 8.000 de euro, potrivit lui Alexandru Potor, preşedintele FNGAL.

 

„Dacă eşti un investitor din mediul rural, pentru a face primul pas în  a accesa fonduri trebuie să calculezi dacă ferma ta generează un minim de 8.000 de standard outputs. Dacă nu generează, ferma nu este eligibilă pentru a depune cererea, d-apăi pentru a intra în competiţie cu alte proiecte. Pragul ar trebui scăzut de la 8.000 de standard outputs la 4 – 5.000 pentru fermele mai micuţe“, a spus el.

Să ”zootehnizăm” agricultura. Nu e prea târziu?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 septembrie 2017

Domnul ministru Petre Daea propune ”zootehnizarea” agriculturii românești. Mai precis, propune, sub acest concept cu o denumire ușor forțată, o strategie națională pe termen lung și foarte lung, care, pus în practică, ar conduce la valorificarea superioară producției agricole.   Nu e rău. Nu e rău deloc. Numai și...

AFIR și MADR continuă campania de informare pe teme de finanțare
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 iunie 2017

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de...