Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Doar 3 % dintre fermieri sunt eligibili pentru programele PNDR!

Autor: Meat MIlkjoi, 16 iunie, 2016

Micii fermierii care deţin până în 10 hectare de teren şi care practică agricultură de subzistenţă nu pot beneficia de fonduri europene pentru că nu respectă condiţiile minime necesare pentru accesare, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii.

 

„73% dintre fermieri trăiesc în exploataţii de subzistenţă, iar 97% din totalul de 3.000.000 de fermieri nu sunt eligibili în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, aşa cum a fost aprobat de fostul guvern“, arată un raport realizat de Ministerul Agriculturii pentru a justifica necesitatea programului „Clasa de mijloc la sate“.

 

Pentru a avea acces la fiinţarea din  fonduri europene, fermele trebuie să aibă o dimensiune economică minimă de 8.000 standard outputs, o unitate de măsura care indică dimensiunea economică a fermei şi care este echivalentul a 8.000 de euro, potrivit lui Alexandru Potor, preşedintele FNGAL.

 

„Dacă eşti un investitor din mediul rural, pentru a face primul pas în  a accesa fonduri trebuie să calculezi dacă ferma ta generează un minim de 8.000 de standard outputs. Dacă nu generează, ferma nu este eligibilă pentru a depune cererea, d-apăi pentru a intra în competiţie cu alte proiecte. Pragul ar trebui scăzut de la 8.000 de standard outputs la 4 – 5.000 pentru fermele mai micuţe“, a spus el.

Claudiu Frânc: Pe Legea 321, încă mai avem o șansă
Autor: meatmilk  /   vineri, 9 decembrie 2016

Cum știrea zilei de 9 decembrie vine dinspre Comisia Europeană care nu este mulțumită cu argumentele României de susținere a actualei forme a Legii 150, care modifică Legea 321, domnul Claudiu Frânc, președinte al FCBR, ne-a declarat:   ”Este drept că, la nivel european, sunt nemulțumiri vis-avis de Legea 150, care...

Phil Hogan: Interesele producătorilor de lapte vor fi mai bine apărate
Autor: meatmilk  /   luni, 5 decembrie 2016

(Agerpres) Potrivit lui Phil Hohan, Comisia Europeană (EU) a publicat cel de-al doilea raport privind funcționarea așa-numitului ”Pachet privind laptele” – măsurile lansate în 2012 pentru a consolida poziția producătorilor europeni de lactate în cadrul lanțului de aprovizionare, se arată într-un comunicat al forului...