Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Doar 30 % din exploatații sunt asigurate

Autor: Meat MIlkmarți, 24 iunie, 2014

Deși anul 2013 a fost un an agricol foarte bun, profitul înregistrat nu i-a determinat pe fermieri să investească în asigurarea culturilor viitoare, potrivit reprezentanților unor companii de asigurări care activează și în agricultoră. Astfel, doar 25-30 din suprafața totală cultivată este protejată de polițe, iar fermierii mici și mijlocii nu reprezintă o proporție importantă din asigurați.

În acest moment nu există statistici exacte privind gradul de asigurare în sectorul agricol, dar Bogdan Pîrvu, directorul general al companiei FATA Asigurări crede că această piață este estimată la doar 25-30% din suprafaţa cultivată în România. ”În general, marii fermieri îşi asigură an de an culturile, noutează Agrointel.

 

Mulţi dintre aceştia au accesat şi credite bancare în vederea dezvoltării, iar instituţiile bancare îi obligă să îşi asigure culturile sau animalele”, potrivit reprezentantului FATA Asigurări, citat de PRIMM.ro.

 

Numărul asigurărilor agricole încheiate în România a crescut în ultimii ani, însă rămâne la un nivel redus. Astfel, Pîrvu  estimează că segmentul asigurărilor agricole însumează prime colectate anual în valoare de circa 25-35 milioane euro, în condiţiile în care întreaga piaţa de asigurări totaliza 1,87 miliarde euro (8,29 miliarde lei) în anul 2013.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...