Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Doar 6,5 euro, ajutoare pentru oi și capre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 aprilie, 2014

(Comunicat) APIA a finalizat controlul la faţa locului privind cererile de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, depuse în 2013. Plățile vor fi efectuate la sfârşitul lunii mai.

APIA informează că, după finalizarea tuturor verificărilor şi stabilirea numărului de animale eligibile se va calcula cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului alocat 6.711.315 euro la efectivul de capete eligibile, fără a depăşi 6,5 euro/cap”.

În baza listelor de plată cu beneficiarii și sumele autorizate pentru plata ajutorului specific întocmește și transmite către MADR situaţia centralizatoare a sumelor autorizate pentru plată, în vederea transmiterii cererii de deschidere a creditelor bugetare către Ministerului Finanţelor Publice.

După alimentarea contului de subvenţii până la sfârşitul lunii mai Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează sumele autorizate de către Centrele judeţene ale APIA în conturile beneficiarilor ajutorului specific.

Ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate au ca sursă de finanţare Fondul European de Garantare Agricolă. Pentru anul de cerere 2014 urmează a fi publicate actele normative care stabilesc termene de depunere și condițiile de eligibilitate.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...