Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Doar un abator pentru ovine în Gorj!

Autor: Meat MIlkluni, 7 aprilie, 2014

(Agerpres) În acest moment un singur abator din judeţul Gorj este autorizat pentru desfăşurarea activităţii de sacrificare a mieilor, a declarat directorul DSVSA Gorj, Ion Iliuţă.

Alte patru abatoare temporare au depus cereri de autorizare la Direcţia Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. Potrivit acestuia, se estimează în perioada următoare sacrificarea a 4.000 de miei în judeţ, urmând ca procedeul să aibă loc în faţa cumpărătorului, iar apoi mieii vor fi expertizaţi sanitar veterinar şi li se va aplica o marcă de sănătate.

„Vor fi autorizate patru abatoare de sacrificare temporară în perioada premergătoare Paştelui în municipiile Târgu-Jiu şi Motru şi în oraşele Rovinari şi Novaci. În acest moment avem un singur abator autorizat care deţine autorizare europeană, vorbim de abatorul de la Drăguţeşti, care, pe lângă porcine şi bovine, poate să sacrifice şi ovine. Celelalte probabil că vor funcţiona începând cu data de 15 aprilie până pe 19 aprilie.

Înainte de a primi avizare, vor fi verificate de către inspectorii sanitar veterinari, pentru că trebuie să aibă anumite facilităţi, apă curentă, asomatoare, facilităţi de îndepărtare a materialului cu risc, să dispună de personal care va fi angrenat pe lângă serviciile veterinare în sacrificare mieilor”, a precizat Ion Iliuţă. Preţul unui kilogram de miel va costa anul acesta între 20 şi 25 de lei, suma fiind similară cu cea de anul trecut.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...