Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Doar unu din 5 români crede în proiectele Chinei

Autor: Meat MIlkluni, 2 decembrie, 2013

Majoritatea romanilor sunt de acord cu decizia Romaniei de a promova investitii majore finantate de China, insa optimismul legat de materializarea proiectelor este moderat, jumatate dintre ei considerand ca acestea se vor realiza doar partial, arata un sondaj IRES, citat de Mediafax.

Cercetarea realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a masurat perceptia publica privind Summit-ul China-Europa Centrala si de Est, desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti.

Conform sondajului, aproape trei sferturi dintre cei chestionati (73%) sunt de acord cu decizia Romaniei de a promova investitii majore finantate de China.

Optimismul cu privire la investitiile chineze in Romania este, insa, unul moderat: jumatate dintre respondenti cred ca aceste proiecte se vor realiza partial, 19% sunt de parere ca se vor realiza in totalitate, iar 17% cred ca aceste nu se vor realiza, potrivit aceleiasi cercetari.

In ceea ce priveste pozitia Uniunii Europene cu privire la investitiile chineze din Romania, parerile celor chestionati sunt impartite: 46% dintre ei cred ca UE s-ar opune acestora, iar 41% spun ca acest lucru nu s-ar intampla.(Mediafax)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...