Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Doar zece producatori pregatiti pentru exportul carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata romaneasca a carnii de porc este pregatita limitat pentru a reintra pe piata europeana. Dintr-o declaratie a vicepresedintelui Asociatiei Romane a Carnii, citat de revista-piata.ro, reiese ca din punctul de vedere al calitatii produselor din carne oferite, Romania este competitiva, pentru ca fermele sunt dotate la nivel european, nu carcasa ar fi problema. Intampinam o problema din punct de vedere al calitatii pentru ca, in romania, productia interna acopera doar 30-40% din necesarul de carne.

Cu toate acestea exista cel putin zece unitati mari care pot vinde in tarile UE, anumite portiuni din carcasa. Acestea ar potea castiga de pe urma deschiderii pietei, a mentionat vicepresedintele ARC, Mihai Visan.

Acesta a precizat insa ca este dificila momentan evaluarea exporturilor, care se pot ridica spre 20-30.000 de tone. Chiar daca acest volum reprezinta o crestere de cel mult 10%, este de mentionat beneficiul industriei interne unde materia prima interna va putea fi folosita de procesatorii autohtoni pe piata romaneasca. (TS)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...