Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Doar zece producatori pregatiti pentru exportul carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata romaneasca a carnii de porc este pregatita limitat pentru a reintra pe piata europeana. Dintr-o declaratie a vicepresedintelui Asociatiei Romane a Carnii, citat de revista-piata.ro, reiese ca din punctul de vedere al calitatii produselor din carne oferite, Romania este competitiva, pentru ca fermele sunt dotate la nivel european, nu carcasa ar fi problema. Intampinam o problema din punct de vedere al calitatii pentru ca, in romania, productia interna acopera doar 30-40% din necesarul de carne.

Cu toate acestea exista cel putin zece unitati mari care pot vinde in tarile UE, anumite portiuni din carcasa. Acestea ar potea castiga de pe urma deschiderii pietei, a mentionat vicepresedintele ARC, Mihai Visan.

Acesta a precizat insa ca este dificila momentan evaluarea exporturilor, care se pot ridica spre 20-30.000 de tone. Chiar daca acest volum reprezinta o crestere de cel mult 10%, este de mentionat beneficiul industriei interne unde materia prima interna va putea fi folosita de procesatorii autohtoni pe piata romaneasca. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...