Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Doar zece producatori pregatiti pentru exportul carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata romaneasca a carnii de porc este pregatita limitat pentru a reintra pe piata europeana. Dintr-o declaratie a vicepresedintelui Asociatiei Romane a Carnii, citat de revista-piata.ro, reiese ca din punctul de vedere al calitatii produselor din carne oferite, Romania este competitiva, pentru ca fermele sunt dotate la nivel european, nu carcasa ar fi problema. Intampinam o problema din punct de vedere al calitatii pentru ca, in romania, productia interna acopera doar 30-40% din necesarul de carne.

Cu toate acestea exista cel putin zece unitati mari care pot vinde in tarile UE, anumite portiuni din carcasa. Acestea ar potea castiga de pe urma deschiderii pietei, a mentionat vicepresedintele ARC, Mihai Visan.

Acesta a precizat insa ca este dificila momentan evaluarea exporturilor, care se pot ridica spre 20-30.000 de tone. Chiar daca acest volum reprezinta o crestere de cel mult 10%, este de mentionat beneficiul industriei interne unde materia prima interna va putea fi folosita de procesatorii autohtoni pe piata romaneasca. (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...