Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Documentația standard pentru achizițiile publice ale beneficiarilor PNDR

Autor: meatmilkjoi, 25 aprilie, 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce clarificărireferitoarela intrarea în vigoare a Ordinului Președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) nr. 1017/2019 privind aprobarea structurii, conţinutului şi modului de utilizare a Documentaţiei standard de atribuire a contractului de achiziție publică sau sectorială de produse, precum şi a modalităţii de completare a anunţuluide participare standard sau simplificat.

 

Conform legislației în vigoare, documentația standard reprezintă modelul pe baza căruia autoritățile contractante au obligaţia de a întocmi fiecare documentaţie de atribuire de produse.Astfel, se pun la dispoziţia tuturor potenţialilor candidaţi sau ofertanţi informaţiile necesare privind aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică sau sectorială de produse(buldoexcavatoare, autoutilitare, echipamente specializate etc.achiziționate prin procedură simplificată sau licitație deschisă).

 

De asemenea, la întocmirea anunţului de participare, autoritățile contractante au obligaţia de a utiliza modelulanunţului de participare standard sau simplificat prevăzut pentru achiziția de produse.

 

În baza acordului de colaborare încheiat între AFIR și ANAP, am implementat deja modele de fișe de date și instrucţiuni pentru ofertanţi pentru achiziția de lucrări la nivelul AFIR. Introducerea modelului de documentație de atribuire și de anunț de participare pentru achiziția de produse completează baza de informații și îndrumări pentru beneficiarii PNDR, constituind încă o dată măsurile administrative necesare care le facilitează acestora derularea procedurilor de achiziții în conformitate cu cele mai noi modificări legislative.

 

Toate aceste modificări reprezintă modele de lucru care asigură respectarea principiilor achizițiilor publice și se vor regăsi în manualele și procedurile specifice ale AFIR.”,a declaratAdrian CHESNOIU, Directorul general al AFIR.

 

Documentația standardde atribuire a contractului de achiziție publică de produse, anunţul de participare standardsau simplificat vor fi utilizate obligatoriu de către toți beneficiarii publici ai Programului Național de Dezvoltare Rurală atunci când se inițiază proceduri pentru atribuirea contractelor de furnizare.

MADR: Planul de sprijin al învățământului agricol liceal
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 iulie 2019

(Comunicat) La sediul MADR, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții liceelor agricole. Pe langa ministrul Petre Daea, la reuniune au mai participat subsecretarul de stat, Maricel Floricel Dima, secretarul general adjunct, George Sava, directorul general al direcției Generale de Politici Agricole, Elena Tatomir, precum și experți...

MADR: Bilanțul Președinției rotative a României la Consiliul UE AgriFish
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 iulie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a susținut în data de 16 iulie 2019 o conferință de presă la sediul instituției, în cadrul căreia a prezentat rezultatele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și bilanțul programelor prioritare din agricultură.   Pe parcursul celor...