Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dolj – mai multe familii imbolnavite cu trichineloza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe numele medicului veterinar Cosmin Zglimbea, din comuna doljeana Unirea, a fost depusa o sesizare, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj, din partea mai multor persoane din aceasta localitate, care s-au imbolnavit de trichineloza, informeaza cotidianul Adevarul.

Inspectorii DSVSA Dolj au inceput cercetarea medicului Zglimbea care, conform reclamantilor, a avizat consumul carnii rezultate din sacrificarea, in decembrie 2011, a unor porci bolnavi de trichineloza. Conform purtatorului de cuvant al DSVSA, Costica Retea Mai multi inspectori s-au deplasat la Unirea, au audiat martori. In acest caz, au fost recoltate probe de la un animal, iar rezultatele au fost negative. Carnea nu avea probleme., a declarat reprezentantul DSVSA Dolj.

Cercetarile au fost demarate, in urma sesizarii semnate de Ion Ciuca, in varsta de 27 de ani, diagnosticat cu trichineloza, impreuna cu mama sa, sora lui, alte rude si prieteni. Mama reclamantului, de 49 de ani, este internata de aproape doua luni la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova, dupa ce a fost internata la terapie intensiva, in 19 decembrie, cu diagnosticul trichineloza.

Carnea porcului sacrificat a fost verificata, in schimbul sumei de 10 lei, de catre medicul veterinar Cosmin Zglimbea, care a inregistrat testul in registrul specific, spunand ca nu sunt probleme. Acelasi diagnostic (trichineloza) au primit si alte 15 persoane din familia si anturajul lui Ion Ciuca (inclusiv o nepoata de 14 ani). (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...