Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dolj – mai multe familii imbolnavite cu trichineloza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe numele medicului veterinar Cosmin Zglimbea, din comuna doljeana Unirea, a fost depusa o sesizare, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj, din partea mai multor persoane din aceasta localitate, care s-au imbolnavit de trichineloza, informeaza cotidianul Adevarul.

Inspectorii DSVSA Dolj au inceput cercetarea medicului Zglimbea care, conform reclamantilor, a avizat consumul carnii rezultate din sacrificarea, in decembrie 2011, a unor porci bolnavi de trichineloza. Conform purtatorului de cuvant al DSVSA, Costica Retea Mai multi inspectori s-au deplasat la Unirea, au audiat martori. In acest caz, au fost recoltate probe de la un animal, iar rezultatele au fost negative. Carnea nu avea probleme., a declarat reprezentantul DSVSA Dolj.

Cercetarile au fost demarate, in urma sesizarii semnate de Ion Ciuca, in varsta de 27 de ani, diagnosticat cu trichineloza, impreuna cu mama sa, sora lui, alte rude si prieteni. Mama reclamantului, de 49 de ani, este internata de aproape doua luni la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova, dupa ce a fost internata la terapie intensiva, in 19 decembrie, cu diagnosticul trichineloza.

Carnea porcului sacrificat a fost verificata, in schimbul sumei de 10 lei, de catre medicul veterinar Cosmin Zglimbea, care a inregistrat testul in registrul specific, spunand ca nu sunt probleme. Acelasi diagnostic (trichineloza) au primit si alte 15 persoane din familia si anturajul lui Ion Ciuca (inclusiv o nepoata de 14 ani). (TS)

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...