Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dolj – mai multe familii imbolnavite cu trichineloza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe numele medicului veterinar Cosmin Zglimbea, din comuna doljeana Unirea, a fost depusa o sesizare, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj, din partea mai multor persoane din aceasta localitate, care s-au imbolnavit de trichineloza, informeaza cotidianul Adevarul.

Inspectorii DSVSA Dolj au inceput cercetarea medicului Zglimbea care, conform reclamantilor, a avizat consumul carnii rezultate din sacrificarea, in decembrie 2011, a unor porci bolnavi de trichineloza. Conform purtatorului de cuvant al DSVSA, Costica Retea Mai multi inspectori s-au deplasat la Unirea, au audiat martori. In acest caz, au fost recoltate probe de la un animal, iar rezultatele au fost negative. Carnea nu avea probleme., a declarat reprezentantul DSVSA Dolj.

Cercetarile au fost demarate, in urma sesizarii semnate de Ion Ciuca, in varsta de 27 de ani, diagnosticat cu trichineloza, impreuna cu mama sa, sora lui, alte rude si prieteni. Mama reclamantului, de 49 de ani, este internata de aproape doua luni la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova, dupa ce a fost internata la terapie intensiva, in 19 decembrie, cu diagnosticul trichineloza.

Carnea porcului sacrificat a fost verificata, in schimbul sumei de 10 lei, de catre medicul veterinar Cosmin Zglimbea, care a inregistrat testul in registrul specific, spunand ca nu sunt probleme. Acelasi diagnostic (trichineloza) au primit si alte 15 persoane din familia si anturajul lui Ion Ciuca (inclusiv o nepoata de 14 ani). (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...