Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dolj – mai multe familii imbolnavite cu trichineloza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe numele medicului veterinar Cosmin Zglimbea, din comuna doljeana Unirea, a fost depusa o sesizare, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj, din partea mai multor persoane din aceasta localitate, care s-au imbolnavit de trichineloza, informeaza cotidianul Adevarul.

Inspectorii DSVSA Dolj au inceput cercetarea medicului Zglimbea care, conform reclamantilor, a avizat consumul carnii rezultate din sacrificarea, in decembrie 2011, a unor porci bolnavi de trichineloza. Conform purtatorului de cuvant al DSVSA, Costica Retea Mai multi inspectori s-au deplasat la Unirea, au audiat martori. In acest caz, au fost recoltate probe de la un animal, iar rezultatele au fost negative. Carnea nu avea probleme., a declarat reprezentantul DSVSA Dolj.

Cercetarile au fost demarate, in urma sesizarii semnate de Ion Ciuca, in varsta de 27 de ani, diagnosticat cu trichineloza, impreuna cu mama sa, sora lui, alte rude si prieteni. Mama reclamantului, de 49 de ani, este internata de aproape doua luni la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova, dupa ce a fost internata la terapie intensiva, in 19 decembrie, cu diagnosticul trichineloza.

Carnea porcului sacrificat a fost verificata, in schimbul sumei de 10 lei, de catre medicul veterinar Cosmin Zglimbea, care a inregistrat testul in registrul specific, spunand ca nu sunt probleme. Acelasi diagnostic (trichineloza) au primit si alte 15 persoane din familia si anturajul lui Ion Ciuca (inclusiv o nepoata de 14 ani). (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...