Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dolj – sacrificarea mieilior, in conditii europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata Chiriac din Craiova nu va mai gazdui, in acest an, sacrificarea mieiilor de Paste. Acest domeniu din proprietatea primariei locale a fost inchiriat altui beneficiar, iar SC Piete si Targuri Craiova SRL a fost nevoita sa se orienteze catre alt spatiu, necesar acestei activitati sezoniere, informeaza cotidianul Gazeta de Sud.

Optiunea pentru piata moderna de pe strada Breslei a fost primita cu satisfactie, deoarece (pe langa spatiul disponibil, inca nefolosit) piata noua dispune de spatii de parcare, grupuri sanitare, vestiare si dusuri pentru comercianti.

Conform directorului general al SC Piete si Targuri Craiova SRL, Gabriel ªerban Sacrificarea mieilor se va face in conditii europene, cu asomator, iar transarea animalelor va fi facuta de macelari calificati, in conditii de igiena maxima, a subliniat ªerban. Momentan insa, parcarea si piata sunt goale. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...