Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Domnii Laurențiu Rebega și Radu Roatiș-Chețan au analizat situația exportului de porci vii

Autor: Meat MIlkluni, 13 iunie, 2016

Ca urmare a solicitărilor crescătorilor de animale şi a producătorilor de carne de porc din România, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega s-a întâlnit astăzi cu preşedintele instituţiei, domnul dr. Radu Roatiş Cheţan.

 

Discuţiile purtate s-au axat pe două direcţii principale: identificarea unor modalităţi şi oportunităţi pentru sprijinirea şi promovarea producătorilor români şi a produselor româneşti pe piaţa comunitară şi acţiunile serviciilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din ţara noastră în raport cu ameninţările reprezentate de bolile care evoluează în apropierea graniţelor naţionale.

 

În acest cadru, a fost discutat subiectul sensibil şi de actualitate al ridicării  restricţiilor pentru comerţul intracomunitar cu porci vii, restricţii care au dezavantajat şi dezavanteajeză fermierii români în raport cu fermierii din alte state membre.

 

La finalul întâlnirii, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega l-a asigurat pe preşedintele ANSVSA de întreaga sa disponibilitate de cooperare şi despre intenţia de a concretiza, în cel mai scurt timp, prin colaborare cu crescătorii de animale şi cu Autoritatea, acţiuni care să sprijine serviciile veterinare din ţara noastră şi, implicit, să promoveze producătorii şi producţia românească. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

Președintele ANPC, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Noul Presedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României, față de...

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...