Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Domnii Laurențiu Rebega și Radu Roatiș-Chețan au analizat situația exportului de porci vii

Autor: Meat MIlkluni, 13 iunie, 2016

Ca urmare a solicitărilor crescătorilor de animale şi a producătorilor de carne de porc din România, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega s-a întâlnit astăzi cu preşedintele instituţiei, domnul dr. Radu Roatiş Cheţan.

 

Discuţiile purtate s-au axat pe două direcţii principale: identificarea unor modalităţi şi oportunităţi pentru sprijinirea şi promovarea producătorilor români şi a produselor româneşti pe piaţa comunitară şi acţiunile serviciilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din ţara noastră în raport cu ameninţările reprezentate de bolile care evoluează în apropierea graniţelor naţionale.

 

În acest cadru, a fost discutat subiectul sensibil şi de actualitate al ridicării  restricţiilor pentru comerţul intracomunitar cu porci vii, restricţii care au dezavantajat şi dezavanteajeză fermierii români în raport cu fermierii din alte state membre.

 

La finalul întâlnirii, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega l-a asigurat pe preşedintele ANSVSA de întreaga sa disponibilitate de cooperare şi despre intenţia de a concretiza, în cel mai scurt timp, prin colaborare cu crescătorii de animale şi cu Autoritatea, acţiuni care să sprijine serviciile veterinare din ţara noastră şi, implicit, să promoveze producătorii şi producţia românească. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

Sergiana va participa și va expune la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Una dintre companiile de elită din sectorul de procesare a cărnii, Sergiana Poiana Mărului, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura cea de-a VIII-a ediție în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Astfel, în cele două zile ale evenimentului,...

Danone, 20 de ani de producție locală și investiții în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) Anul acesta, Danone aniversează 20 de ani de activitate în România și de producție locală în cadrul fabricii din București. Pentru companie, 2019 are o dublă semnificație, întrucât Danone celebrează la nivel global 100 de ani de istorie în producția de iaurt.   De 20 de ani, fabrica Danone din București...