Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Domnii Laurențiu Rebega și Radu Roatiș-Chețan au analizat situația exportului de porci vii

Autor: Meat MIlkluni, 13 iunie, 2016

Ca urmare a solicitărilor crescătorilor de animale şi a producătorilor de carne de porc din România, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega s-a întâlnit astăzi cu preşedintele instituţiei, domnul dr. Radu Roatiş Cheţan.

 

Discuţiile purtate s-au axat pe două direcţii principale: identificarea unor modalităţi şi oportunităţi pentru sprijinirea şi promovarea producătorilor români şi a produselor româneşti pe piaţa comunitară şi acţiunile serviciilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din ţara noastră în raport cu ameninţările reprezentate de bolile care evoluează în apropierea graniţelor naţionale.

 

În acest cadru, a fost discutat subiectul sensibil şi de actualitate al ridicării  restricţiilor pentru comerţul intracomunitar cu porci vii, restricţii care au dezavantajat şi dezavanteajeză fermierii români în raport cu fermierii din alte state membre.

 

La finalul întâlnirii, domnul europarlamentar Laurenţiu Rebega l-a asigurat pe preşedintele ANSVSA de întreaga sa disponibilitate de cooperare şi despre intenţia de a concretiza, în cel mai scurt timp, prin colaborare cu crescătorii de animale şi cu Autoritatea, acţiuni care să sprijine serviciile veterinare din ţara noastră şi, implicit, să promoveze producătorii şi producţia românească. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...