Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Domnul Nechita-Adrian Oros este noul Ministru al Agriculturii

Autor: meatmilkmarți, 5 noiembrie, 2019

În urma învestiturii guvernului Orban, domnul Nechita-Adrian Oros a devenit noul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Adrian Oros s-a născut la 9 iulie 1965, la Gherla, în județul Cluj. A urmat cursurile Facultății de Medicină Veterinară (1984-1989) și e doctor în științe medicale, domeniul medicină veterinară. De profesie este medic veterinar și deține funcția de vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

 

În privința activității didactice, Oros a fost asistent universitar Disciplina Patologie Medicala (1993-1999), șef de lucrări Disciplina Toxicologie (1999-2005), conferențiar universitar dr. Disciplina Toxicologie (din 2005).

 

A fost prodecan al Facultății de Medicină Veterinară a USAMV Cluj-Napoca (2008-2012), iar în prezent, este profesor universitar, prorector al Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

 

Ca activitate politică, Oros este deputat PNL alfat la al doilea mandat. A fost membru PNȚCD până în 2007, iar în perioada 2009-2012 a fost președintele PNL Cluj-Napoca.

Klaus Iohannis: România nu acceptă actualul proiect de buget agricol pentru noul PAC
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 decembrie 2019

România nu este mulțumită de ultima propunere privind bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, pentru că nu satisface niciuna dintre cerințele exprimate în ultimul an și jumătate de autoritățile de la București, a declarat Klaus Iohannis, citat de Euractiv.   Recent, președinția finlandeză a Consiliului UE a...

Să spunem La Mulți Ani, Asociației Române a Cărnii!
Autor: meatmilk  /   marți, 10 decembrie 2019

Asociația Română a Cărnii, una dintre cele mai puternice organizații profesionale din România, sărbătorește în această perioadă 20 de ani de activitate, timp în care, prin intervențiile sale benefice în organizarea industriei specifice, dar și a mediului de afaceri, a fost determinantă în dezvoltarea economiei...