Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Domnul Petre Daea a prezidat al patrulea Consiliu AgriFish, la Bruxelles

Autor: meatmilkjoi, 16 mai, 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a condus lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), în data de 14 mai 2019, la Bruxelles.

 

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la noul model de performanță.

 

Tot în cadrul Consiliului au avut loc informări din partea Comisiei și schimburi de opinii cu privire la următoarele problematici: o planetă curată pentru toți – o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere al climei – abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, chestiuni agricole legate de comerț, Declarația privind un viitor digital inteligent și durabil pentru agricultura europeană și zonele rurale europene.

 

Anterior, în data de 13 mai 2019, a avut loc „Conferința privind Politica Agricolă Comună și Provocări pentru tinerii fermieri europeni”, eveniment organizat de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

MADR: Planul de sprijin al învățământului agricol liceal
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 iulie 2019

(Comunicat) La sediul MADR, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții liceelor agricole. Pe langa ministrul Petre Daea, la reuniune au mai participat subsecretarul de stat, Maricel Floricel Dima, secretarul general adjunct, George Sava, directorul general al direcției Generale de Politici Agricole, Elena Tatomir, precum și experți...

MADR: Bilanțul Președinției rotative a României la Consiliul UE AgriFish
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 iulie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a susținut în data de 16 iulie 2019 o conferință de presă la sediul instituției, în cadrul căreia a prezentat rezultatele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și bilanțul programelor prioritare din agricultură.   Pe parcursul celor...