Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Domnul Petre Daea a prezidat al patrulea Consiliu AgriFish, la Bruxelles

Autor: meatmilkjoi, 16 mai, 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a condus lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), în data de 14 mai 2019, la Bruxelles.

 

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la noul model de performanță.

 

Tot în cadrul Consiliului au avut loc informări din partea Comisiei și schimburi de opinii cu privire la următoarele problematici: o planetă curată pentru toți – o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere al climei – abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, chestiuni agricole legate de comerț, Declarația privind un viitor digital inteligent și durabil pentru agricultura europeană și zonele rurale europene.

 

Anterior, în data de 13 mai 2019, a avut loc „Conferința privind Politica Agricolă Comună și Provocări pentru tinerii fermieri europeni”, eveniment organizat de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

Conferința Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană
Autor: meatmilk  /   vineri, 17 mai 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură organizează la București, în perioada 15-17 mai 2019, alături de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, cea de-a 45-a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană, în...

ANPC a controlat piața peștelui din România
Autor: meatmilk  /   luni, 13 mai 2019

În cursul lunii aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, la nivel național, o serie de acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a peștelui, preparatelor din pește preambalate și...