Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Domnul Petre Daea, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene-Agricultură și Pescuit

Autor: meatmilkjoi, 20 decembrie, 2018

Comunicat) Domnul Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) și la întâlnirea ministerială informală privind problematica controlului și eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană.

 

În marja Consiliului UE, în dimineața zilei de 17 decembrie 2018, ministrul Petre DAEA a avut o întrevedere, la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Comisia Europeană, cu Phil HOGAN, Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, pentru a stabili modul de lucru privind accelerarea procesului de aprobare a Directivei privind practicile comerciale neloiale, în așa fel încât la începutul anului viitor procesul legislativ să fie finalizat.

 

Tot în cursul zilei de luni, comisarul Phil Hogan a înmânat personal ministrului Agriculturii, Petre DAEA, certificatele de înregistrare în registrul Denumirilor de origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru ”Scrumbia de Dunăre afumată” (IGP) și pentru vinul ”Însuraței” (DOP).

 

În cadrul lucrărilor Consiliului s-au regăsit teme ce vizează pachetul de reformă al Politicii Agricole Comune post 2020, respectiv Regulamentul privind Planurile Strategice ale PAC,  Regulamentul privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC, Regulamentul privind organizarea comună a pieței produselor agricole (OCP).

 

De asemenea, în marja reuniunii Consiliului UE, ministrul Petre DAEA a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Estonia și Ungaria, pentru a discuta probleme privind viitoarea Politică Agricolă Comună 2020-2027.

Virusul Pestei Porcine Africane depistat la mistreți în Bistrița-Năsăud
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost diagnosticat la mistreți, în județul Bistrița-Năsăud, la două cazuri, pe raza fondului de vânătoare 3 Aghireș, într-o zonă situată la aproximativ 1 km de limita cu județul Maramureș și 12 km față de județul Cluj.   Suspiciunea a fost emisă la data de 16.01.2019...

România, gazdă a trei evenimente științifice internaționale
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În acest an, țara noastră va fi gazda a trei evenimente științifice de anvergura internațională, în domeniile sanitar-veterinar și siguranței alimentelor.   La aceste evenimente vor participa oameni de știință din statelemembre ale Uniunii Europene și din țările vecine, precum și personalități din...