Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Domnul Petre Daea, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene-Agricultură și Pescuit

Autor: meatmilkjoi, 20 decembrie, 2018

Comunicat) Domnul Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) și la întâlnirea ministerială informală privind problematica controlului și eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană.

 

În marja Consiliului UE, în dimineața zilei de 17 decembrie 2018, ministrul Petre DAEA a avut o întrevedere, la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Comisia Europeană, cu Phil HOGAN, Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, pentru a stabili modul de lucru privind accelerarea procesului de aprobare a Directivei privind practicile comerciale neloiale, în așa fel încât la începutul anului viitor procesul legislativ să fie finalizat.

 

Tot în cursul zilei de luni, comisarul Phil Hogan a înmânat personal ministrului Agriculturii, Petre DAEA, certificatele de înregistrare în registrul Denumirilor de origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru ”Scrumbia de Dunăre afumată” (IGP) și pentru vinul ”Însuraței” (DOP).

 

În cadrul lucrărilor Consiliului s-au regăsit teme ce vizează pachetul de reformă al Politicii Agricole Comune post 2020, respectiv Regulamentul privind Planurile Strategice ale PAC,  Regulamentul privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC, Regulamentul privind organizarea comună a pieței produselor agricole (OCP).

 

De asemenea, în marja reuniunii Consiliului UE, ministrul Petre DAEA a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Estonia și Ungaria, pentru a discuta probleme privind viitoarea Politică Agricolă Comună 2020-2027.

Reuniunea Grupului de Lucru Leader-Cluj
Autor: meatmilk  /   marți, 4 iunie 2019

(Comunicat) Doamna Teodora Gabriela Gheniu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat în perioada 28 - 29mai 2019, la reuniunea Grupului de Lucru Leader, desfăşurată la Cluj.   Alături de secretarul de stat Gheniu s-au aflat experți ai Rețelei Naționale de Dezvoltare...

Vizita Directorului General AFIR în Republica Moldova
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația Agenției de Intervenţie şi Plăți pentru Agricultură (AIPA).   În marja agendei oficiale, Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR, a avut o întrevedere cu...