Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dosar penal pentru Becali, în cazul Avicola Iași

Autor: Ilie Stoianluni, 20 mai, 2013

Poliţia de frontieră l-a oprit pe Gigi Becali să părăsească ţara în jurul orei 23.00. Pe numele parlamentarului a fost emis un mandat de aducere, iar potrivit unor surse judiciare a fost adus la parchet unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile într-un nou dosar penal.

Gigi Becali voia să fugă în Israel, cu ajutorul unui avion al unei companiei Țiriac Air. Potrivit unor surse judiciare procurorii au deschis o nouă anchetă împotriva lui Gigi Becali, care este urmărit penal pentru abuz în serviciu și înșelăciune.

Procurorii anchetau modul în care a avut loc privatizarea Avicola Iași. El era dat în consemn la frontieră și a fost dus sub escortă la Parchetul General. Procurorii i-au adus la cunoștință acuzațiile și i-au l-au anunțat că i-au pus interdicția de a părăsi țara. „Nu confirm nimic din ce a apărut. Sînt acasă, alături de familie. Luni voi merge să aflu decizia Înaltei Curţi„, informează Evenimentul zilei.

Gigi Becali a cumpărat, în 2004, de la Koala Senior SRL Comăneşti pachetul majoritar de acţiuni la Avicola Iaşi şi s-a obligat prin contractul de privatizare să realizeze investiţii de peste patru milioane de euro. Din această sumă, 2,717 milioane de euro erau destinate pentru dezvoltarea activităţii, iar 1,483 milioane de euro, în programul de conformare la normele de mediu. La momentul respectiv, latifundiarul din Pipera a preluat şi toate drepturile şi obligaţiile contractului de vânzare-cumpărare, semnat în 2002, între APAPS şi Koala Senior. În urma majorării de capital făcută în septembrie, Becali a devenit proprietarul a 85,2% din acţiunile societăţii.

Restul de acţiuni sunt deţinute de AVAS şi SIF Moldova. În octombrie 2006, AVAS l-a dat în judecată pe Gigi Becali, acţionar majoritar al companiei SC Avicola Iaşi SA, cerând ca instanţa să-l oblige pe finanţator să achite penalităţi şi pentru întârzierea cu care a prezentat documentaţia referitoare la investiţiile realizate la firma respectivă. De altfel, AVAS a cerut şi anularea contractului dintre Becali şi Avicola Iaşi. (Mai multe, pe www.evz.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...