Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dosar penal pentru nereguli la comercializarea cărnii

Autor: Maria Demetriadluni, 6 aprilie, 2015

Un nou dosar penal a fost întocmit pentru nereguli la comercializarea cărnii și a produselor din carne. Astfel, IPJ Braşov a anunţat într-un comunicat, că în urma celor opt percheziţii de vineri din municipiile Braşov şi Săcele, la o societate comercială specializată în comerţul cu produse din carne, peşte, ouă şi produse de panificaţie, au fost constatate încălcări ale legislaţiei în vigoare cu privire la comercializarea produselor alimentare, fiind indisponibilizată şi retrasă de la comercializare cantitatea totală de 587 de kilograme de carne şi produse din carne cu termenul de valabilitate depăşit sau produse neconforme, în valoare totală de 8.464 lei, transmite corespondentul Mediafax.

 

Poliţiştii şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului au stabilit că o parte dintre produse, al căror termen de valabilitate era depăşit, erau reetichetate şi scoase din nou pe piaţă.

De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un laptop şi acte contabile, urmând ca prejudiciul să fie stabilit de inspectorii antifraudă, în baza documentelor financiar-contabile ridicate cu ocazia percheziţiilor.

Administratorul societăţii s-a ales cu dosar penal şi este cercetat în libertate pentru evaziune fiscală şi comercializarea de produse alterate, potrivit sursei citate.

 

„Administratorul firmei este suspectat că, începând din anul 2013 şi până în prezent, a comercializat produse din carne, peşte, ouă şi produse de panificaţie, fără a evidenţia în contabilitatea societăţii veniturile realizate, iar în unele situaţii a pus în circulaţie produse alterate, vătămătoare pentru sănătatea consumatorului, prin reetichetarea produselor din carne cu termenul de valabilitate depăşit“, se mai arată în comunicatul IPJ Braşov.

 

Reprezentanţii anchetatorilor au refuzat să facă public numele societăţii în cauză dar, în cursul zilei de vineri, zeci de poliţişti şi mascaţi, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, au descins la un lanţ alimentar din Braşov, respectiv la sediul firmei şi la alte şapte puncte de lucru aparţinând acesteia, zece persoane fiind conduse la audieri.

Dosarul este instrumentat de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov.

C.E.: Planul pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 februarie 2019

DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/300 A COMISIEI din 19 februarie 2019 de instituire a unui plan general pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale (Text cu relevanță pentru SEE)   COMISIA EUROPEANĂ, având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii...

ANSVSA: Acțiuni întreprinse în cazul somonului contaminat cu Listeria
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.   În cadrul acestor...