Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dosarele PNDR se vor depune tot anul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 februarie, 2014

Ministrul Daniel Constantin a anunțat producătorii agricoli că în PNDR 2014-2020 va exista o depunere ”permanentă” a dosarelor, evaluarea acestora fiind făcută trimestrial.

Șeful de la MADR a recunoscut că o problemă majoră a vechiului PNDR a fost intervalul scurt de timp pe care fermierii l-au avut la dispozție pentru a întocmi și depune dosarele pentru a accesa banii europeni. În noul PNDR, această chestiune ar putea fi rezolvată foarte simplu, crede ministrul Daniel Constantin.

Împreună cu echipa sa, acesta pune la punct un sistem prin care depunerea dosarelor pentru cele 14 măsuri din PNDR 2014-2020 se va face tot timpul anului, iar evaluările proiectelor vor fi trimestriale. ”Dacă un proiect nu intră în trimestrul 1, el intră în evaluare în trimestrul 2”, a explicat Daniel Constantin, pe scurt, mecanismul care va ușura viața agricultorilor. (Biroul de Presa al MADR)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...