Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dozarea si cantarirea produselor din carne prin solutii moderne si economice

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Ceea ce, mai intai, a inceput ca fiind un mecanism personalizat a devenit acum o solutie inovativa pentru cantarirea si transportul produselor alimentare din carne, acceptata si apreciata la scara larga.

Astazi folosirea cantarelor cu alimentare spiralata multihead este bine stabilita si apreciata de multi fabricanti de produse proaspete din carne. Cabinplant a proiectat primul cantar multihead, cu alimentare spiralata ca o solutie pentru cererea expresa a unui client. Produsele alimentare din carne ale clientului nu puteau fi transportate prin folosirea vibratiei, gandirea inovativa si netraditionala a fost necesara. Rezultatul a fost un sistem de alimentare nou si unic, care permite produselor proaspete din carne sa fie transportate la platoanele de cantarire prin mijloace spiralate introduse in tobogane.
Multi fabricanti de produse proaspete din carne au recunoscut valoarea acestei solutii, si, de-a lungul anilor, mai bine de 30 de companii din Chile si Rusia au instalat cantarele multihead cu alimentare spiralata.

Reputatie buna
Rose Poultry, situat in Danemarca, proceseaza un numar de 300.000 de gaini zilnic. “Am instalat primul cantar multihead cu alimentare spiralata in vara anului 2005,” spune Thomas Loeth, coactionar la Rose Poultry. “Cu aceasta solutie putem atinge o precizie care depaseste de departe pe cea a sistemelor traditionale. Reduce pierderile sub 0.5% si, comparat cu o solutie de clasificare liniara, am redus acum nevoia de forta de munca cu pana la 80%”.

Managerul Emsland Frischgeflügel GmbH, din Germania, Richard Wenneker, spune ca primul cantar multihead cu alimentare spiralata a fost instalat in unitatea de productie a companiei la inceputul anului 2007. Compania si-a dublat recent capacitatea si produce acum 1,7 milioane de gaini pe saptamana, in stadiul tehnic actual al instalatiei. “Bineinteles ca am vrut sa instalam cel mai bun echipament cand ne-am extins productia” , spune Wenneker. “Aveam deja cateva cantare multihead cu vibratie, dar nu le puteam folosi pe acestea pentru a ajunge la rezultatele dorite in cazul anumitor produse. Am realizat cateva teste interne cu cantarul multihead cu alimentare spiralata la instalatia noastra din Haren, am fost foarte incantati de rezultate si am decis sa instalam primul cantar. Am fost foarte multumiti de rezultatele acestuia si am instalat deja al doilea cantar multihead cu alimentare spiralata. Fara indoiala, producatorul echipamentului are multa experienta legata de aceasta solutie si suntem foarte bucurosi sa beneficiem de ea.”

Colaborarea cu clientii
Cabinplant a fost constituita in 1969 si produce, dezvolta si instaleaza solutii de calitate pentru industria carnii, inclusiv a celei de pasare. MD Ralf Astrup spune ca fiecare solutie este dezvoltata si implementata prin stransa cooperare dintre companie si clientii sai, care include familiarizarea cu procesul in sine precum si cu automatizarea totala. „Abilitatea de a gandi neconventional si de a implementa noi directii de dezvoltare cu celelalte solutii ale noastre – de exemplu umplerea si impachetarea – este un motiv pentru care devenim un partener preferat pentru clientii nostri”, spune Astrup. „Numeroasele noastre instalatii ne-au dat o experienta nepretuita, care ne permite sa venim rapid cu solutia optima pentru o nevoie specifica a unui client.”

Cantarul multihead cu alimentare spiralata a fost patentat in SUA, dar sunt multe aplicatii in asteptare in UE si multe alte tari din toata lumea. Klaus Wraa, manager de productie la Aker Seafoods Danemarca, parte a grupului Norvegian Aker Seafoods ASA, a spus ca, atunci cand a auzit ca producatorul echipamentului de cantarire a dezvoltat un cantar multihead cu alimentare spiralata si l-a vandut mai multor clienti din industria carnii de pasare, compania Aker era nerabdatoare sa incerce aceasta solutie. “Avem acum doua linii complete, care fac posibila pentru noi utilizarea cantarelor multihead pentru fileurile noastre de peste proaspat, avand ca rezultat o reducere considerabila a pierderilor”, spune Wraa.

Cabinplant produce cantare multihead cu alimentare spiralata care sunt adaptate la produsul si la capacitatile clientilor. Portiile, de la 1 la 5 litri, pot atinge pana la 120 cantariri pe minut cu o singura descarcare.

Cu descarcari multiple, capacitatea poate fi marita considerabil. Cantarele sunt usor de curatat datorita absentei imbinarilor mari si neuniforme si demontarii rapide si simple a platanelor si a spiralelor.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Cabinplant A/S, Reprezentant Romania:

Roesbjergvej 9
DK-5683 Haarby
Denmark
Tel/Fax: +45-6373.2020
E-mail: cpi@cabinplant.com
www.cabinplant.com

AB Tehnic Profesional SRL
Str. Alunisului Nr. 164
Bucuresti, Sector 4
Tel/Fax: 021 332 08 48
E-mail: office@abtehnic.ro
www.abtehnic.ro

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...