Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dragoș Frumosu: ”Nu aş aproba proiecte decât pe asociaţii de producători”

Autor: Meat MIlkluni, 21 iulie, 2014

Potrviti cotidianului Curierul Național, reprezentanţii fermierilor spun că niciun guvern, prin Ministerul Agriculturii, nu a găsit o soluţie care să-i convingă până în prezent pe agricultorii să se unească în asociaţii.

“Nici un guvern prin Ministerul Agriculturii nu a găsit o soluţie care să-i convingă până în momentul de faţă pe agricultorii din zona legumicolă să se unească în asociaţii. Dacă s-ar uni în asociaţii, nu am mai avea acele probleme pe care le întâlnim în fiecare an. O asociaţie în primul rând cumpără toată producţia lor, vinde cantitate mare către procesare şi atunci s-ar vinde toată marfa şi nu ar mai rămâne cu ea în câmp.

O asociaţie poate să obţină facilităţi atunci când cumpără seminţele, când negociază preţul pentru apă şi energia electrică, şi toate lucrurile acestea fac şi ar conduce la scăderea cheltuielilor producătorilor de legume şi în mod firesc scăderea preţurilor şi câştiguri mai mari pentru producător vânzându-şi toată marfa. Aici este o problemă nerezolvată, nici până în momentul de faţă nu s-a gasit soluţia”, a declarat preşedintele FNSIA, Dragoş Frumosu.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...