Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 14 noiembrie, 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.

 

În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a desfășurat la Amsterdam, subliniind teme cum ar fi electronica tipărită, protecția mărcii, extinderea duratei de valabilitate, realitatea augmentată (AR), comerțul mobil, controlul lanțului, etichetele inteligente, monitorizarea stării produsului, implicarea consumatorilor și combaterea deșeurilor.

 

Noutatea digitalizării

 

„Multe componente active și inteligente de ambalare (A & IP) sunt create prin tehnici avansate de imprimare, cum ar fi depunerea în vid, holografia, codarea de securitate încorporată și microtipul de imprimare”, a spus de Ferrante, care a adăugat:

 

„Suntem încântați să colaborăm cu Drupa 2020, deoarece este o șansă pentru membrii să vadă noi tehnologii de imprimare care ar putea fi adaptate pentru a crea produse A & IP și să întâlnească noi convertoari și specialiști din domeniul ambalajelor și al altor segmente conexe”.

 

Potrivit lui de Ferrante, electronica tipărită are capacitatea de a face ca accesibilitatea și scalabilitatea etichetelor inteligente să devină realitate:

 

„Avansurile în tehnologiile de imprimare și formularea de cerneală, de exemplu, pentru menținerea sau îmbunătățirea conductivității, și utilizarea materialelor reciclabile, sunt impresionante. Problemele actuale legate de deșeurile din plastic și de reciclare înseamnă, în general, că toată lumea trebuie să-și asume responsabilitatea pentru minimizarea deșeurilor.

 

„Posibilitatea digitalizării în sectorul ambalajelor este enormă, dar există multe altele, cum ar fi electronica tipărită, codificarea embedded în QR și alte coduri, imprimarea micro, cerneala nano și tehnologiile de imprimare, tehnologia grafen, etc. Aplicațiile includ trasabilitatea, serializarea, condiția de monitorizare, cerneluri termochromice și fotochromice pentru promoții. ”

 

Mega-Trenduri globale

 

„Tehnologiile viitoare și megatrendurile globale au o influență majoră asupra industriei noastre: aplicații pentru electronică și electronică tipărită, nanotehnologie și toate evoluțiile ulterioare care rezultă din industria 4.0, care va interveni într-un număr mare de procese”, a spus Sabine Geldermann , director, Drupa și Șef global, Print Technologies, Messe Düsseldorf.

 

În 2020, în plus față de procesele de tipărire și de transformare, accentul se va pune pe imprimarea ambalajelor, imprimarea industrială și funcțională și fabricarea aditivilor, dar și, în special potențialul de creștere al jetului de cerneală și extinderea în noi domenii.

La Indagra 2018, Imark Sistem a expus noul robot colaborativ
Autor: meatmilk  /   luni, 5 noiembrie 2018

Prezentă pe piața de automatizări din România încă din anul 2007, compania Imark Sistem a fost și în acest an una dintre atracțiile tehnologice ale târgului Indagra, acolo unde și-a expus o parte din tehnologiile pe care le poate furniza procesatorilor din Industria alimentară românească.   Activând în domeniul...

Indagra 2018: Elopak și-a expus soluțiile de ambalare
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Unul dintre cele mai interesante standuri din zona tehnologică a târgului Indagra 2018, a fost, cu siguranță, cel al companiei Elopak.   La stand, reprezentanții firmei au purtat numeroase discuții de afaceri cu actuali sau potențiali clienți, cărora le-au fost prezentate soluții precum:   -Pure-Pak Cortons ( pentru...