Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

DSM sărbătorește 150 de ani de activitate în Industria alimentară

Autor: Nora Marinjoi, 19 septembrie, 2019

Royal DSM, o companie globală bazată pe știință, și care activează în Nutriție, Sănătate și Viață Durabilă, sărbătorește 150 de ani de activitate.

 

DSM marchează aniversarea cu o expoziție și o serie de evenimente în jurul microbiologiei alimentare, a fermentației și biotehnologiei. Pentru DSM, biotehnologia este un pilon esențial pentru inovație și un motor pentru creștere și este nucleul activităților sale de cercetare și dezvoltare în Delft.

 

Expoziția și evenimentele demonstrează modul în care biotehnologia poate ajuta la soluționarea provocărilor cu care se confruntă industria alimentară și a băuturilor și societățile noastre în ansamblu, cum ar fi necesitatea de a oferi populației mondiale în creștere o cantitate suficientă de mâncare gustoasă, sănătoasă și hrănitoare, în limitele planetare.

 

Nederlandsche Gisten en Spiritusfabriek (Fabrica olandeză de drojdie și spirt), a fost fondată de către Jacques van Marken (1846-1906) în 1869 pentru a satisface nevoia unei surse fiabile de drojdie de panificator de înaltă calitate, folosind cele mai avansate tehnici disponibile. În acest sens, scopul său a fost, de asemenea, să ofere locuri de muncă, mijloace de trai și oportunități de dezvoltare angajaților, familiilor lor și comunității.

 

Cei 150 de ani care au intervenit au văzut compania inițială și activitățile sale se extind și evoluează de la începuturile sale în drojdia și spirtul de panificație până la furnizorul de astăzi de enzime, culturi, soluții gustative și bioprezervare pentru industria mondială a produselor lactate, a coptului, a băuturilor și a produselor savuroase.

 

Patrick Niels, președintele DSM Food Specialities, care are sediul global la Delft, a declarat: „Încă din 1869, DSM și predecesorii noștri au combinat curiozitatea științifică cu capacitățile noastre tehnologice avansate și cunoașterea aplicațiilor din industriile în care lucrăm, pentru creați soluții alimentare specializate care modelează viitorul clienților și brandurile lor.

 

„Pentru DSM este vorba de a conduce schimbări durabile: de a permite mâncare mai bună pentru toată lumea, oferind soluții pentru a reduce zahărul în dietele noastre, pentru a obține cea mai mare valoare din materiile prime (locale), pentru a crește eficiența, a combate pierderile și risipa de alimente și a ajuta amprente de carbon mai mici. Suntem mândri de istoria noastră și ne onorăm tatăl fondator, precum și parteneriatul nostru lung cu industria alimentară și a băuturilor, în următoarele săptămâni și luni. ”

 

Site-ul din Delft s-a dezvoltat, de asemenea, pentru a deveni cel mai important nod din rețeaua de cercetare și dezvoltare globală a biotehnologiei DSM. Centrul de biotehnologie Rosalind Franklin de pe site oferă facilități de laborator și colaborare pentru 400 de oameni de știință și tehnicieni activi în fermentație, microbiologie și biotehnologie.

 

DSM consideră că biotehnologia este un factor important pentru a contribui la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, abordând unele dintre cele mai mari probleme ale lumii, inclusiv schimbările climatice, deficitul de resurse și circularitatea și optimizând sistemul alimentar global.

 

Inovațiile recente ale instalațiilor DSM din Delft includ o metodă de producție durabilă și scalabilă pentru îndulcitorul de stevia EverSweet cu calorii zero pentru întreprinderea comună Avansya, Maxilact Smart, enzima lactază cu cea mai rapidă acțiune de pe piață pentru lactate fără lactoză și o nouă tehnologie care transformă un produs secundar agricol necomestibil de extragere a uleiului de rapiță în proteine ​​vegetale valoroase pentru o gamă largă de utilizări în alimente, CanolaPRO.

Danish Crown și-a lansat noua campanie de rebranding
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 7 octombrie 2019

Schimbarea identității este desfășurată în 75 de fabrici și filiale din întreaga lume, inclusiv printr-un nou site care stabilește noua direcție axată pe durabilitate. În următoarele luni, noul brand corporativ al Danish Crown va începe să apară pe produsele sale.   „Vrem să creăm o legătură mai strânsă între...

IDF a sărbătorit Ziua Mondială a Laptelui în Școli
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 3 octombrie 2019

Federația Internațională a Laptelui (IDF) a sărbătorit Ziua Mondială a Laptei Școlare în cadrul Summit-ului Mondial al Laptelui IDF 2019 de la Istanbul, Turcia, anunțând o revizuire a programelor globale de lapte școlar.   În urma cercetărilor sale anterioare, Federatia a anunțat elaborarea unui nou buletin pentru...