Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSV Buzău – program prelungit pentru efectuarea controalelor

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 27 martie, 2013

Inspectorii sanitar-veterinari buzoieni au inceput controalele, pentru a preveni riscul aparitiei unor episoade neplacute pentru sanatatea publica. Comercializarea mieilor in locuri neautorizate si fara efectuarea expertizei sanitare veterinare se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 20.000 si 40.000 de lei.

In judetul Buzau, Circumscriptiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor precum si Circumscriptiile sanitare veterinare zonale, in perioadele 25.03-31.03.2013 (Sarbatorile Pascale Catolice) si 20.04-05.05.2013 (Sarbatorile Pascale Ortodoxe) vor avea un program prelungit de lucru, la sediul fiecareia dintre ele fiind afisate atat programul zilnic cat si persoanele responsabile si numarul de telefon al acestora, anunta Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau.

In conditiile apropierii Sarbatorilor Pascale, un interes major este manifestat de catre consumatori in ceea ce priveste in primul rand sacrificarea si comercializarea mieilor, motiv pentru care Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau va dispune masuri specifice pentru intensificarea controalelor sanitare veterinare menite sa previna orice episoade neplacute cu adresabilitate la sanatatea publica.

„Actiunile de control vor viza modul de respectare a conditiilor sanitare veterinare din targurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare si alimentatie publica. Sacrificarea mieilor se va realiza in unitati de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare (publicate pe site-ul ANSVSA) precum si in locuri special amenajate temporar in care se asigura supravegherea sanitara veterinara si unde sunt respectate conditiile legale de igiena pentru produsele de origine animala”, precizeaza directorul adjunct al DSVSA Buzau, dr. Ciprian Botezatu.

Infiintarea, la nivelul judetului Buzau, a unor locuri temporare de sacrificare a mieilor se poate face nunai la solicitarea scrisa a primariilor sau a Institutiei Prefectului si numai daca in aceste locuri se respecta conditiile generale si specifice de igiena, bunastare a animalelor si gestionare corecta a subproduselor nedestinate consumului uman.

Este interzisa comercializarea produselor alimentare si a alimentelor de origine animala in spatii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau in sistem de vanzare stradal, in care nu este asigurata o temperatura si o stare de igiena corespunzatoare, cu rugamintea sesizarii unor astfel de situatii. (Sănătatea buzoiană)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...