Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

DSV-Iași a găsit carne de cal substituită în trei hipermarket-uri

Autor: Ilie Stoianjoi, 21 martie, 2013

Ieşenii care au cumpărat mici şi preparate cu amestecuri din carne de la trei supermarketuri din Iaşi au consumat carne de cal, deşi pe etichetă era specificat că au în conţinut doar carne de vită. Inspectorii sanitar-veterinari au reuşit să retragă de la vânzare peste 100 de kilograme de carne. Controalele DSVSA au mai dus la retragerea câtorva mii de iaurturi cu suspiciuni de aflatoxină.

Au crezut că achiziţionează carne de vită, însă au cumpărat carne de cal. Clienţii a trei supermarketuri din Iaşi au cumpărat carne de cal fără să ştie. Un alt scandal alimentar de proporţii a avut ramificaţii şi la Iaşi. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi, trei puncte comerciale din Iaşi aveau la vânzare mici din carne de cal şi preparate cu amestecuri din carne de cal.

Potrivit etichetelor, clienţii au crezut că achiziţionează produse din carne de vită, însă realitatea a ieşit la iveală ieri, în urma finalizării unor acţiuni de amploare a inspectorilor sanitar-veterinari ieşeni. Scandalul a pornit din Ploieşti, unde s-a depistat că micii produşi de o firmă ploieşteană erau din carne de cal. Potrivit autorităţilor, firma ar fi distribuit circa 2.000 de caserole de mici, în 36 de judeţe, printre care şi Iaşi.

„În urma alertei emise cu privire la existenţa de produse cu conţinut de carne de cal în compoziţie, la Iaşi s-au efectuat controale la mai multe supermarketuri şi în urma verificărilor, s-a constatat că trei dintre acestea aveau la vânzare mici şi preparate cu amestecuri din carne livrate de firma din Ploieşti. Au fost retrase de la vânzare 110 kilograme cu suspiciunea că ar avea în compoziţie carne de cal şi nu de vită, aşa cum era specificat pe etichetă“, a declarat Gabriel Ciobanu, şeful DSVSA Iaşi.(Mai multe, pe www.bzi.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...