Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsv-iasi a inchis o firma care servea mancare expirata bolnavilor din spitale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform bzi.ro, firma de catering care prepara hrana bolnavilor din trei spitale din Iasi a fost inchisa de DSV. In urma controlului s-au gasit peste 50 de kilograme de produse de origine animala cu termen de valabilitate expirat.

Aceasta decizie fulger vine la doar o zi dupa ce inspectorii OPC au amendat firma cu 3.000 lei pentru faina si carnati cabanos expirati de peste doua saptamani. SC Media Class SRL asigura servicii de catering pentru bolnavii de la Spitalul C.I. Parhon, Maternitatea Elena Doamna siInstitutul Regional de Oncologie.

In urma mediatizarii cazului firmei, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(DSVSA) Iasi a efectuat un control la sediul firmei. Cu aceasta ocazie, s-au depistat 25 de kilograme de iaurt expirat si alte 25 de litri de lapte cu termen de valabilitate depasit.

De asemenea, inspectorii DSV au identificat o igiena necorespunzatoare si conditii improprii de depozitare a produselor. „Ne-am autosesizat si am trimis o echipa la sediul firmei. Am constatat o stare de igiena necorespunzatoare, conditii improprii de depozitare, produse de origine animala, adica peste 50 de kilograme de lactate expirate.

S-a decis inchiderea firmei pana la remedierea neregulilor constatate”, a declarat Gabriel Ciobanu, director al DSVSA Iasi.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...