Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsv-iasi a inchis o firma care servea mancare expirata bolnavilor din spitale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform bzi.ro, firma de catering care prepara hrana bolnavilor din trei spitale din Iasi a fost inchisa de DSV. In urma controlului s-au gasit peste 50 de kilograme de produse de origine animala cu termen de valabilitate expirat.

Aceasta decizie fulger vine la doar o zi dupa ce inspectorii OPC au amendat firma cu 3.000 lei pentru faina si carnati cabanos expirati de peste doua saptamani. SC Media Class SRL asigura servicii de catering pentru bolnavii de la Spitalul C.I. Parhon, Maternitatea Elena Doamna siInstitutul Regional de Oncologie.

In urma mediatizarii cazului firmei, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(DSVSA) Iasi a efectuat un control la sediul firmei. Cu aceasta ocazie, s-au depistat 25 de kilograme de iaurt expirat si alte 25 de litri de lapte cu termen de valabilitate depasit.

De asemenea, inspectorii DSV au identificat o igiena necorespunzatoare si conditii improprii de depozitare a produselor. „Ne-am autosesizat si am trimis o echipa la sediul firmei. Am constatat o stare de igiena necorespunzatoare, conditii improprii de depozitare, produse de origine animala, adica peste 50 de kilograme de lactate expirate.

S-a decis inchiderea firmei pana la remedierea neregulilor constatate”, a declarat Gabriel Ciobanu, director al DSVSA Iasi.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...