Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsv-iasi a inchis o firma care servea mancare expirata bolnavilor din spitale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform bzi.ro, firma de catering care prepara hrana bolnavilor din trei spitale din Iasi a fost inchisa de DSV. In urma controlului s-au gasit peste 50 de kilograme de produse de origine animala cu termen de valabilitate expirat.

Aceasta decizie fulger vine la doar o zi dupa ce inspectorii OPC au amendat firma cu 3.000 lei pentru faina si carnati cabanos expirati de peste doua saptamani. SC Media Class SRL asigura servicii de catering pentru bolnavii de la Spitalul C.I. Parhon, Maternitatea Elena Doamna siInstitutul Regional de Oncologie.

In urma mediatizarii cazului firmei, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(DSVSA) Iasi a efectuat un control la sediul firmei. Cu aceasta ocazie, s-au depistat 25 de kilograme de iaurt expirat si alte 25 de litri de lapte cu termen de valabilitate depasit.

De asemenea, inspectorii DSV au identificat o igiena necorespunzatoare si conditii improprii de depozitare a produselor. „Ne-am autosesizat si am trimis o echipa la sediul firmei. Am constatat o stare de igiena necorespunzatoare, conditii improprii de depozitare, produse de origine animala, adica peste 50 de kilograme de lactate expirate.

S-a decis inchiderea firmei pana la remedierea neregulilor constatate”, a declarat Gabriel Ciobanu, director al DSVSA Iasi.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...