Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsv-iasi a inchis o firma care servea mancare expirata bolnavilor din spitale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform bzi.ro, firma de catering care prepara hrana bolnavilor din trei spitale din Iasi a fost inchisa de DSV. In urma controlului s-au gasit peste 50 de kilograme de produse de origine animala cu termen de valabilitate expirat.

Aceasta decizie fulger vine la doar o zi dupa ce inspectorii OPC au amendat firma cu 3.000 lei pentru faina si carnati cabanos expirati de peste doua saptamani. SC Media Class SRL asigura servicii de catering pentru bolnavii de la Spitalul C.I. Parhon, Maternitatea Elena Doamna siInstitutul Regional de Oncologie.

In urma mediatizarii cazului firmei, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(DSVSA) Iasi a efectuat un control la sediul firmei. Cu aceasta ocazie, s-au depistat 25 de kilograme de iaurt expirat si alte 25 de litri de lapte cu termen de valabilitate depasit.

De asemenea, inspectorii DSV au identificat o igiena necorespunzatoare si conditii improprii de depozitare a produselor. „Ne-am autosesizat si am trimis o echipa la sediul firmei. Am constatat o stare de igiena necorespunzatoare, conditii improprii de depozitare, produse de origine animala, adica peste 50 de kilograme de lactate expirate.

S-a decis inchiderea firmei pana la remedierea neregulilor constatate”, a declarat Gabriel Ciobanu, director al DSVSA Iasi.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...