Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsvsa arad a inchis o carmangerie clandestina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitar-veterinari aradeni au descoperit, conform cotidianului online News-Ar, ca o carmangerie a I.F. Giani isi desfasura activitatea clandestin, in localitatea Savarsin-Arad. Au fost confiscate, urmare acestui control, 331 kilograme carne de porc si vita.

Directorul DSVSA Arad, Gheorghe Ban, a comunicat ca aceasta unitate functiona clandestin, fara inregistrare sanitar-veterinara, situatie ce reprezinta pericol pentru sanatatea consumatorilor.

Starea spatiului de productie (intretinere, igiena) este total neconforma cu normele sanitar-veterinare, spatiile frigorifice erau nefunctionale si in stare deplorabila. Produsele confiscate (carne de porc si vita, preparate derivate) provin exclusiv di activitati neautorizate, a aratat directorul Gheorghe Ban.

Unitatea I.F. Giani avea si un magazin de carne, unde au fost depistate produse cu ambalaj deteriorat si neidentificate, provenite din activitatea neautorizata a carmangeriei, in cantitate de 35 kilograme. Aceste produse, denaturate si puse sub sechestru, vor fi distruse prin incinerare, administratorul unitatii urmand sa suporte cheltuiala acestei actiuni.
Activitatea unitatii a fost suspendata, fiind aplicata o amenda contraventionala in valoare de 40.000 lei. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...