Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsvsa arad a inchis o carmangerie clandestina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitar-veterinari aradeni au descoperit, conform cotidianului online News-Ar, ca o carmangerie a I.F. Giani isi desfasura activitatea clandestin, in localitatea Savarsin-Arad. Au fost confiscate, urmare acestui control, 331 kilograme carne de porc si vita.

Directorul DSVSA Arad, Gheorghe Ban, a comunicat ca aceasta unitate functiona clandestin, fara inregistrare sanitar-veterinara, situatie ce reprezinta pericol pentru sanatatea consumatorilor.

Starea spatiului de productie (intretinere, igiena) este total neconforma cu normele sanitar-veterinare, spatiile frigorifice erau nefunctionale si in stare deplorabila. Produsele confiscate (carne de porc si vita, preparate derivate) provin exclusiv di activitati neautorizate, a aratat directorul Gheorghe Ban.

Unitatea I.F. Giani avea si un magazin de carne, unde au fost depistate produse cu ambalaj deteriorat si neidentificate, provenite din activitatea neautorizata a carmangeriei, in cantitate de 35 kilograme. Aceste produse, denaturate si puse sub sechestru, vor fi distruse prin incinerare, administratorul unitatii urmand sa suporte cheltuiala acestei actiuni.
Activitatea unitatii a fost suspendata, fiind aplicata o amenda contraventionala in valoare de 40.000 lei. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...