Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

DSVSA Argeş a confiscat alimente în valoare de 8 milioane de lei

Autor: Ilie Stoianvineri, 19 aprilie, 2013

În luna martie, DSVSA Argeş a efectuat 1.145 de controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. În acest timp, s-au aplicat şi 23 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 avertismente scrise şi 15 amenzi în valoare totală de 9.000 lei, conform publicaţiei locale Universul Argeşean.

Valoarea produselor confiscate şi scoase din consumul public s-a ridicat la 806.942 RON, respectiv 8 miliarde de lei vechi.

Printre acestea, au fost retrase ca neconforme şi periculoase pentru sănătatea umană: 4.145 kg de carne, 6.193 kg de preparate din carne, 2.506 kg de peşte, 6 kg de preparate din peşte, conserve – 7 buc, ouă – 10.225 buc.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...