Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSVSA-Botoșani: niciun rezultat privitor la cadavrele de cai

Autor: Meat MIlkluni, 10 martie, 2014

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Botosani se afla aproape de final cu verificarile efectuate in cazul capetelor si copitelor de cai gasite la Suharau.

Deocamdata nu se stie de unde au aparut resturile acolo, insa s-au aflat anumite detalii si anume ca cei 117 cai au fost impuscati in cap, insa nu in aceeasi perioada.

„Sunt cam pe ultima suta de metri verificarile efectuate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in legatura cu capetele de cai si copitele gasite la Lisna, Suharau. Din verificari, pe uz de abatorizare, pe unitati de procesare carne si unitati de carmangerie si macelarie au fost doar cateva deficiente care nu duc la niciun indiciu pe ancheta pe care am facut-o. Singura situatie relevanta o putem gasi in buletinul de analiza. Colegii mei s-au deplasat din nou la fata locului sa vedem daca ceea ce am gasit este pe cele 117 capete de cai si anume o gaura frontala de 1,5 mm, ceea ce ne duce la o concluzie ca sacrificarea s-a facut cu un asomator”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botosani.

Aceasta a mai precizat ca in judetul Botosani exista un singur abator care sacrifica animalele prin asomare, iar numarul capselor intrate corespunde cu numarul animalelor sacrificate in respectiva unitate.

„In urma verificarilor nu am niciun indiciu ca acele capete de cai ar proveni din unitatile de abatorizare din judetul Botosani”, a adaugat sefa DSVSA Botosani. (stiri.botosani.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...