Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSVSA București a verificat magazine alimentare din București

Autor: Meat MIlkmarți, 15 noiembrie, 2016

(Comunicat) În perioada 09 – 11.11.2016, inspectorii DSVSA Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul  de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul Planului de măsuri comun „Interconnect II” 2016, au efectuat controale privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de funcţionare, în unităţi de pe raza sectoarelor 1, 4, 5 şi 6.

 

Au fost verificare 10 unităţi, din care 3 depozite alimentare, 1 centru ambalare ouă, 2 unităţi alimentaţie publică, 1 laborator cofetărie – patiserie, 1 magazin alimentar, 1 piaţă volantă şi 1 unitate fabricare produse din carne, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, cu privire la depozitarea produselor alimentare de origine nonanimală, etichetarea produselor alimentare de origine animală, trasabilitatea produselor alimentare, notificarea DSVSA București privind schimburi intracomunitare de produse alimentare de origine animală şi funcţionare fără aviz pe perioadă limitată a pieţei volante – legume/fructe.

 

Din cele 10 unităţi verificate de DSVSA București, 5 au fost sancţionate contravenţional pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, 3 conform prevederilor OG nr. 2/2001, art. 7 şi 2 conform prevederilor HG nr. 984/2005 cu modificările şi completările ulterioare, art. 3, lit. c, pct. 6, respectiv art. 4, lit. a, pct. 8 în valoare totală de 16.000lei.

DIRECTOR EXECUTIV Dr. Adrian VASILE

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...