Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSVSA București a verificat magazine alimentare din București

Autor: Meat MIlkmarți, 15 noiembrie, 2016

(Comunicat) În perioada 09 – 11.11.2016, inspectorii DSVSA Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul  de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul Planului de măsuri comun „Interconnect II” 2016, au efectuat controale privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de funcţionare, în unităţi de pe raza sectoarelor 1, 4, 5 şi 6.

 

Au fost verificare 10 unităţi, din care 3 depozite alimentare, 1 centru ambalare ouă, 2 unităţi alimentaţie publică, 1 laborator cofetărie – patiserie, 1 magazin alimentar, 1 piaţă volantă şi 1 unitate fabricare produse din carne, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, cu privire la depozitarea produselor alimentare de origine nonanimală, etichetarea produselor alimentare de origine animală, trasabilitatea produselor alimentare, notificarea DSVSA București privind schimburi intracomunitare de produse alimentare de origine animală şi funcţionare fără aviz pe perioadă limitată a pieţei volante – legume/fructe.

 

Din cele 10 unităţi verificate de DSVSA București, 5 au fost sancţionate contravenţional pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, 3 conform prevederilor OG nr. 2/2001, art. 7 şi 2 conform prevederilor HG nr. 984/2005 cu modificările şi completările ulterioare, art. 3, lit. c, pct. 6, respectiv art. 4, lit. a, pct. 8 în valoare totală de 16.000lei.

DIRECTOR EXECUTIV Dr. Adrian VASILE

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a...