Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsvsa : carnea de pui din brasov este fara probleme

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov au subliniat ca au sub supraveghere, conform programului, tot cese aduce in/din fermele de pui, fiind controlate toate produsele intrate in supermarketuri si nu exista probleme, existand analize recoltate de la tot ce intra in magazine.

Comunitatea locala este indemnata sa nu se alarmeze din cauza informatiilor, conform carora efectul antibioticelor umane poate sa scada dramatic dupa consumul carnii de pui tratate cu antibiotice veterinare. Din declaratiile oferite de purtatorii de cuvant ai DSVSA, puii crescuti pentru carne in fermele noastre, cat si cele importate sunt verificati permanent, fara sa fie depistate anomalitati.

Dupa ce, in urma cu o saptamana, presa germana a informat ca 90% dintre fermele de pui situate in Landul Renania inoculeaza antibiotice pasarilor, tema a facut valuri si pe piata romaneasca, rezultatele regasindu-se in scaderea vanzarilor. DSVSA Brasov incearca sa limiteze teama consumatorilor care, cu putin timp in urma, s-au aflat sub efectul informatiilor conform carora puii din exploatatiile mari sunt indopati cu hormoni. Zvonul a fost atunci infirmat de producatorii care au declarat ca folosesc, pentru dezvoltarea rapida a inaripatelor, nutreturi combinate, nicidecum hormoni. (TS)

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...