Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSVSA Constanţa a retras mii de kilograme de carne de pe piaţă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 9 iulie, 2014

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a desfăşurat în perioada 27 iunie – 3 iulie mai multe acţiuni de supraveghere şi control.

În urma acestor verificări, două unităţi de alimentaţie publică au fost amendate de inspectorii DSVSA cu sume de 6.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare şi pentru neanunţarea începerii activităţii specifice.

Au fost retrase de la vânzare 3.221 de kilograme de carne şi produse din carne, 1.692 de kg de lapte şi produse din lapte, 1.186 kg de peşte şi produse din peşte, 29 kg de ouă. Valoarea produselor retrase de la vânzare este de 699.218 lei. Produsele confiscate au fost sau urmează a fi neutralizate. (ziuaconstanta.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...