Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSVSA Constanţa va avea Birou Antifraudă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 4 decembrie, 2013

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa se reorganizează. Dar decomandată nu se ştie câte persoane vor fi disponibilizate şi nici câte vor fi angajate. „Se lucrează la organigramă, potrivit ordinului Autorităţii Naţionale. Nu vă pot spune nimic”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa, Corina Ivanciu. Nici directorul direcţiei, Geronimo Brănescu, nu a fost darnic în declaraţii. „Sunaţi purtătorul de cuvânt”, ne-a spus sec acesta. Dar să revenim la reorganizarea instituţiei.

Săptămâna trecută, a fost publicat ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.1281(26.11.2013) prin care a fost anunţată reorganizarea instituţiei şi a structurilor teritoriale. Conform prevederilor actului normativ, serviciile şi birourile din cadrul direcţiei judeţene se vor comasa, cele noi având alte denumiri. Reorganizarea înseamnă şi apariţia unor noi funcţii, ocuparea acestor posturi urmând a fi făcută în baza unui concurs organizat de conducerea centrală.

Este vorba despre nou înfiinţatului biroului Antifraudă, căruia i s-au lărgit atribuţiile comparativ cu vechiul serviciu de control în sensul ca poate finaliza controalele efectuate la agenţii economici la care s-au constatat neconformităţi, fraude şi alte activităţi ilicite până la completarea dosarului cu toate probele, după care sesizează organele de cercetare penală. Conform ordinului preşedintelui ANSVSA, reorganizarea autorităţii şi a structurilor teritoriale se va încheia la sfârşitul lunii decembrie a acestui an. Această reorganizare vine pe fondul scandalurilor iscate la nivel naţional sub forma acuzaţiilor de punere în pericol a siguranţei cetăţeanului. (ziuaconstanţa.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...