Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsvsa galati – un director in puscarie, altul se judeca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Situatie absurda la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Galati. Dr. Lenuta Ichim, proaspat numita la sefia institutiei, in luna februarie 2012, a dat in judecata DSVSA Galati pentru a cere anularea unei decizii de sanctionare aplicata de catre fostul director Viorel Gheorghita.

Acesta din urma este arestat preventiv, din 2011, intr-un dosar de coruptie. Intrebarea fireasca care se pune intr-un asemenea caz este cum se poate apara Directia Sanitar Veterinara intr-un asemenea proces, atat timp cat partea adversa este chiar directorul institutiei? Gheorghita i-a suspendat dreptul de promovare in functie Lenutei Ichim, pe o perioada de trei ani din cauza ca nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu.

Noului director al DSVSA Galati i s-a imputat ca nu a raspuns unei cereri de autorizare a activitatii, venite din partea firmei Alfredo Food SRL, timp de aproape sase luni de zile, in perioada iunie-noiembrie 2010.

In plus, nu a realizat nici incadrarea in functie de risc a societatii amintite, dar si a unei alte firme, Toranavis, permitand functionarea SC Alfredo Food SRL in perioada iunie-decembrie 2010 fara depunerea unor documente justificative. Fostul director sustine ca astfel DSVSA Galati a fost prejudiciata cu 500 de euro, prin neplata taxelor catre stat. Lenuta Ichim a suspendat, deocamdata, sanctiunea in justitie, reusind astfel sa ramana director al DSVSA Galati, dar procesul continua la Curtea de Apel. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...