Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dsvsa galati – un director in puscarie, altul se judeca

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Situatie absurda la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Galati. Dr. Lenuta Ichim, proaspat numita la sefia institutiei, in luna februarie 2012, a dat in judecata DSVSA Galati pentru a cere anularea unei decizii de sanctionare aplicata de catre fostul director Viorel Gheorghita.

Acesta din urma este arestat preventiv, din 2011, intr-un dosar de coruptie. Intrebarea fireasca care se pune intr-un asemenea caz este cum se poate apara Directia Sanitar Veterinara intr-un asemenea proces, atat timp cat partea adversa este chiar directorul institutiei? Gheorghita i-a suspendat dreptul de promovare in functie Lenutei Ichim, pe o perioada de trei ani din cauza ca nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu.

Noului director al DSVSA Galati i s-a imputat ca nu a raspuns unei cereri de autorizare a activitatii, venite din partea firmei Alfredo Food SRL, timp de aproape sase luni de zile, in perioada iunie-noiembrie 2010.

In plus, nu a realizat nici incadrarea in functie de risc a societatii amintite, dar si a unei alte firme, Toranavis, permitand functionarea SC Alfredo Food SRL in perioada iunie-decembrie 2010 fara depunerea unor documente justificative. Fostul director sustine ca astfel DSVSA Galati a fost prejudiciata cu 500 de euro, prin neplata taxelor catre stat. Lenuta Ichim a suspendat, deocamdata, sanctiunea in justitie, reusind astfel sa ramana director al DSVSA Galati, dar procesul continua la Curtea de Apel. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...