Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DSVSA Iaşi a confiscat alimente de provenienţă animală

Autor: Ilie Stoianvineri, 17 mai, 2013

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi (DSVSA) au confiscat peste 155 kilograme de alimente de origine animală, în cadrul campaniei de control din preajma sărbătorilor pascale. Cei 31 de medici veterinari au efectuat, în total, 409 acţiuni de control în pieţe agroalimentare, societăţi comerciale, târguri şi oboare, aplicând 34 sancţiuni contravenţionale, din care 17 amenzi cu un cuantum total de 15.020 lei şi 17 avertismente.

Interesant este că în niciunul din cele 69 de controale efectuate în târguri, pieţe agroalimentare şi târguri tradiţionale, nu a fost găsit vreun comerciant cu nereguli. În schimb, din şase pescării au fost confiscate 52,9 kg peşte şi au fost aplicate trei amenzi de 3.600 lei, iar un producător de miere de albine a fost amendat cu 600 lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă.

Cei mai „şifonaţi” agenţi economici în urma controalelor inspectorilor DSVSA au fost, însă, producătorii primari. „Din cei 149 de producători primari controlaţi, şase au fost amendaţi cu 4.200 lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă şi comercializarea unor produse din carne fără a deţine documente în condiţiile legii.

Totodată, au fost confiscate 52 kg organe de miel, două carcase de miel şi alte produse, plus 420 plicuri de vopsea tipografică. Au mai fost date şase avertismente şi confiscate 37 conserve de hering şi somon de 500 g şi alte produse din peşte”, a precizat Gabriel Ciobanu, director DSVSA Iaşi.

(Ziarul de Iaşi)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...