Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Abatoarele Scandia nu au fost afectate de scandalul cărnii de cal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 20 februarie, 2013

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), dr. Ioan Penţea a declarat că fabrica Scandia din Sibiu, aparţinând singurului exportator de carne din judeţ, sub formă de conserve, şi toate cele patru abatoare din judeţ, unde nu s-au sacrificat cai, au comunicat oficialităţilor că nu au avut de suferit în urma scandalului cărnii de cal, informează Agerpres.

„În judeţul Sibiu nu sunt probleme în urma scandalului cărnii de cal. În judeţ nu sunt autorizate abatoare pentru sacrificarea cailor şi nici nu se comercializează carne sau preparate provenite de la această specie. (…) În urma controalelor efectuate în cursul lunii februarie (…) nu s-au identificat deficienţe majore din punct de vedere a riscului alimentar şi nu s-a identificat carne sau preparate din carne de cal, fapt ce nu a generat pierderi economice pentru operatorii economici sau sistarea activităţii unor obiective”, a precizat reprezentantul DSVSA.

Conform acestuia, singura fabrică de carne din judeţul Sibiu care face export în UE, fabrica Scandia, recunoscută mai ales pentru exportul de conserve de carne, nu a înregistrat pierderi de pe urma scandalului cărnii de cal. De asemenea, nici celelalte trei fabrici de carne din Sibiu, care au autorizaţie pentru export intracomunitar, dar nu fac export, nu au fost afectate.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...