Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dulciuri romane si specialitati libaneze la targul slow food din acest weekend

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia „Roadele Pamantului” si Convivium-ul Slow Food Brasov a organizat in acest sfarsit de saptamana (24-25 iulie) Targul de Produse Traditionale Roadele Pamantului, in Piata Sfatului din Brasov.

Aceasta editie a targului Slow Food de la Brasov (a XVI-a) a reunit un numar de 34 de mici producatori, veniti din zece judete ale tarii. La targ s-au gasit produse din carne, branzeturi, produse apicole, vin si palinca, peste afumat, paine cu cartofi, conserve si gemuri, fructe, turta dulce, prajituri de casa, siropuri si multe altele. Noutatile editiei au fost deserturile siciliene din pasta de migdale (Dolcezze Siciliane), dulceturile din nuci verzi (fam. Ciurte din Maramures) si de cirese negre (Topoloveni), sosul pesto (Consus Ecoprod) si mierea de rapita, papadie si zmeur (Octavian Moldovan).

Organizat in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Brasov, Targul Roadele Pamantului este un proiect lunar inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...