Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dulciuri romane si specialitati libaneze la targul slow food din acest weekend

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia „Roadele Pamantului” si Convivium-ul Slow Food Brasov a organizat in acest sfarsit de saptamana (24-25 iulie) Targul de Produse Traditionale Roadele Pamantului, in Piata Sfatului din Brasov.

Aceasta editie a targului Slow Food de la Brasov (a XVI-a) a reunit un numar de 34 de mici producatori, veniti din zece judete ale tarii. La targ s-au gasit produse din carne, branzeturi, produse apicole, vin si palinca, peste afumat, paine cu cartofi, conserve si gemuri, fructe, turta dulce, prajituri de casa, siropuri si multe altele. Noutatile editiei au fost deserturile siciliene din pasta de migdale (Dolcezze Siciliane), dulceturile din nuci verzi (fam. Ciurte din Maramures) si de cirese negre (Topoloveni), sosul pesto (Consus Ecoprod) si mierea de rapita, papadie si zmeur (Octavian Moldovan).

Organizat in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Brasov, Targul Roadele Pamantului este un proiect lunar inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...