Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dulciuri romane si specialitati libaneze la targul slow food din acest weekend

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia „Roadele Pamantului” si Convivium-ul Slow Food Brasov a organizat in acest sfarsit de saptamana (24-25 iulie) Targul de Produse Traditionale Roadele Pamantului, in Piata Sfatului din Brasov.

Aceasta editie a targului Slow Food de la Brasov (a XVI-a) a reunit un numar de 34 de mici producatori, veniti din zece judete ale tarii. La targ s-au gasit produse din carne, branzeturi, produse apicole, vin si palinca, peste afumat, paine cu cartofi, conserve si gemuri, fructe, turta dulce, prajituri de casa, siropuri si multe altele. Noutatile editiei au fost deserturile siciliene din pasta de migdale (Dolcezze Siciliane), dulceturile din nuci verzi (fam. Ciurte din Maramures) si de cirese negre (Topoloveni), sosul pesto (Consus Ecoprod) si mierea de rapita, papadie si zmeur (Octavian Moldovan).

Organizat in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Brasov, Targul Roadele Pamantului este un proiect lunar inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...