Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dunapack își extinde operațiunile de producție a cartonului ondulat

Autor: meatmilkmiercuri, 25 octombrie, 2017

(Comunicat) Divizia Dunapack Packaging își amplifică operațiunile în România prin noua fabrică de ambalaje din carton ondulat aflată în zona Bucureștiului și prin modernizarea tehnică semnificativă a fabricii existente DunapackRambox

 

Grupul de firme deținut de familia Prinzhorn își întărește centrul de producție din regiunea centralăa României. DunapackRambox, compania română a Diviziei Dunapack Packaging a semnat un acord pentru achiziționarea a 11,5 ha teren în vederea construirii unei fabricide ambalaje de carton ondulat tip greenfieldîn zona Bucureștiului. Fabrica existentă din Sfântu Gheorghe beneficiază de o modernizare tehnică majoră.

 

Noua fabrică de 22.000 m2 din Bolintin, la 20 km vest de București, va fi echipată cu o mașină de carton ondulat de mare viteză marca Fosber, cu o lățime de 2,8 m,precum și cu mai multe mașini de prelucrare în mai multe culori și tipuri de cutii pentru a furniza soluții de ambalare de înaltă calitate și cu grad ridicat de funcționalitate. Capacitatea de producție anualăeste preconizată la 180 milioanem2pe an. Noua fabrică va funcționa în mod complementar pe lângă fabrica existentă DunapackRamboxdin Sfântu Gheorghe, Covasna.

 

Aceasta din urmă își va crește capacitatea de producție beneficiind de o modernizare a mașinii de carton ondulat conform celui mai recent standard tehnologic, combinată cu echipamente noi de înaltă calitate pentru imprimare, ștanțareși lipire. Ambele fabrici vor atinge o capacitate de producție anuală de300 milioane m2.

 

Domnul Alexander Enzenberg, ManagingDirectoral Diviziei  Dunapack Packaging spune: „Noua fabrică tip greenfield de lângă București este o ocazie fantastică de a întări poziția strategică a companiei Dunapack Rambox pe piața din România. Cu două fabrici în regiune suntem capabili să furnizăm clienților noștri ambalaje de înaltă calitate în combinație cu o organizare logistică optimă.”

 

Cu fabrica nouă de producție , Dunapack va opera cu două fabrici de cutii în România. Astfel Divizia Dunapack Packaging va fi reprezentată în 10 țări, cu 19 fabrici de ambalaje din carton ondulat.

 

Grupul de firme Prinzhorn

 

Divizia Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn cu sediul central în Austria, care are 6.300 de angajați în 15 țări și se numără printre liderii de piață europeniîn industria ambalajelor, producției de hârtie și reciclării. Cu o cifră de afaceri anuală de 1,23 miliarde de euro, grupul este pe locul trei în Europa în acest segment. Grupul deținut de familia Prinzhorneste structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling (colectare și comercializare materiale reciclabile).

Potențialul nanotehnologiei în ambalarea produselor din carne
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 25 octombrie 2017

Creșterea cererii pentru o producție durabilă, creșterea concurenței și luarea în considerare a preocupărilor legate de sănătate au condus industria cărnii pe calea inovării permanente. Industria cărnii din întreaga lume se concentrează azi, pe dezvoltarea de noi produse și procese din carne pentru a satisface cererea...

Principii de design în proiectarea ambalajelor pentru brânzeturi
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 5 octombrie 2017

Schimbarea demografiei în cea mai mare parte a societății occidentale aduce o serie de noi cerințe în domeniul produselor alimentare și mai ales în ambalajul produselor alimentare. Iar nevoia de confort este unul dintre cele mai mari motoare din spatele multor inovații din ultimele decenii. Tendințele actuale implică confortul psihologic...