Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

După 2050, fermele de larve vor deveni realitate

Autor: Ilie Stoianvineri, 30 august, 2013

Până în anul 2050 producția de carne va trebui să crească cu 50%. Ținând cont de faptul că utilizăm deja o treime din ceea ce cultivăm pentru hrana animalelor, este normal să căutăm surse alternative de alimente. Așa explică invenția sa Katharina Unger, designer industrial austriac. Ferma de larve ar putea fi o modalitate de a ne salva de foamete.

Katharina, fostă studentă la Universitatea de Arte Aplicate din Viena, a creat Farm 432, o „fermă de larve” care permite obținerea unui număr mare de proteine fără să fie nevoie de consumul de carne de la animale, se arată într-o știre publicată de DC News.

Acest aparat „electrocasnic” permite obținerea a 2,4 kilograme de proteine din larve cu un singur gram de ouă de muscă (Hermetia illucens), după ce se așteaptă 432 de ore (18 zile), o sursă practic nelimitată de insecte. Inventatoarea susține că se pot obține până la 500 de grame pe săptămână, ceea ce echivalează cu două mese.

În plus, „recoltarea” se realizează singură, iar proteina rămâne adunată într-un recipient. Ar putea reprezenta o alternativă la proteina provenită de la animale, pentru că muștele se alimentează cu reziduuri biologice, ceea ce înseamnă că se limitează cheltuielile doar la apă și CO2. Mai mult, se pare că muștele sunt cele mai eficiente în producția de proteine. Conțin 42% proteine și mari cantități de calciu și aminoacizi. (Mai multe, pe www.dcnews.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...