Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

DuPont a lansat două noi culturi pentru brânzeturi

Autor: meatmilkmiercuri, 4 aprilie, 2018

DuPont Nutrition & Health Introduce culturile de brânzeturi CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX

 

(Comunicat) DuPont Nutrition & Health a lansat cele mai noi inovații din gama de ingrediente DuPont ™ Danisco®: CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX. Dezvoltate pentru a rezolva problemele legate de productivitate și de calitate a brânzeturilor pentru producătorii de brânzeturi de dimensiuni industriale, aceste culturi starter pot fi prelevate în pizza cu brânzeturi și alte aplicații alimentare unice, fiind prezentate la Expoziția Internațională Milwaukee, Wis.).

 

Producătorii industriali de brânză pentru pizza și fabrici de paste au nevoie de coerență și fiabilitate în operațiunile lor. Sub presiunea intensă de a funcționa eficient, fabricile de brânză sunt uneori forțate să-și adapteze timpul de procesare din cauza culturilor starter care nu funcționează în mod consecvent, ceea ce determină întârzieri în producție care afectează calitatea și, în cele din urmă, scăderi ale profitului.

 

CHOOZIT® SWIFT 600 este cea mai nouă ofertă din linia de produse CHOOZIT®, care a fost disponibilă de ani de zile pe piețele din America și Europa. Această gamă de culturi starter oferă o soluție pentru producătorii mari de brânză pentru pizza și fabricanții de paste filate, care doresc să crească productivitatea, fără a compromite calitatea.

 

Gama cea mai robustă disponibilă pe piață în prezent, CHOOZIT® SWIFT 600, este cea mai rezistentă la bacteriofagi și rareori afectată de schimbările în lapte sau în mediul de procesare. În comparație cu alte culturi de brânzeturi de pe piață, culturile CHOOZIT® SWIFT 600 sunt formulate pentru o perioadă de acidifiere rapidă și consistentă și produc textura mai consistentă. Rezultatul este o brânză pentru pizza rapidă, zi după zi.

 

„În timp ce concurenții noștri pot oferi 1-2 culturi starter cu performanțe de înaltă performanță, culturile noastre le permit clienților să utilizeze șase rotații”, a declarat Brian Bartholomew, specialist în culturi pentru brânză, DuPont Nutrition & Health. „Acest lucru aduce o consistență în producție, în care producătorii de brânză pentru pizza și pasta filata își pot stabili culturile și apoi se pot trece la alți pași în procesul de producție, fără nicio grijă. Rotația robustă a culturilor elimină întârzierile de producție pe care le vedem adesea în fabricarea brânzei, permițând companiilor să lucreze la viteze mai mari, fără a compromite textura sau calitatea generală. ”

 

Astăzi, mulți producători de brânzeturi ajustează în mod frecvent timpii și condițiile de procesare, pentru a obține performanța dorită, din programele de cultură oferite de concurenți. Aceste ajustări au impact asupra coerenței randamentului, în ceea ce privește atingerea țintelor de umiditate și solidificare, pentru a produce brânzeturi care să respecte specificațiile clienților. Culturile CHOOZIT® SWIFT 600 au fost proiectate pentru a asigura performanța izo-funcțională și o acidificare consistentă și sigură. Acest lucru îi ajută pe producătorii de alimente să îmbunătățească termenul de valabilitate și funcționalitatea produselor lor, reducând în același timp potențialul de reducere a performanțelor. Culturile CHOOZIT® SWIFT 600 sunt ultima generație din portofoliul larg de culturi CHOOZIT® FIT & SWIFT, cu un succes dovedit în sprijinul creșterii industriei globale de brânză pentru pizza.

 

DuPont Nutrition & Health introduce, de asemenea, CHOOZIT® AMERI-FLEX, pentru branza americana, inclusiv cheddar, colby si jack. Similar cu CHOOZIT® SWIFT 600, CHOOZIT® AMERI-FLEX sunt culturi starter care s-au dovedit a îmbunătăți calitatea și consistența producției de brânză sub o varietate de parametri diferiți de fabricare a brânzeturilor.

 

CHOOZIT® AMERI-FLEX este un sistem de cultură. Amestecul convenabil de celule unice de acidifiere rapidă a tulpinilor mezofile și termofile este formulat pentru fiabilitate și fiabilitate. Două formulări robuste din această gamă sunt concepute pentru a oferi flexibilitate, pentru producerea tipurilor de brânză americană, în condiții de prelucrare multiple. CHOOZIT® AMERI-FLEX asigură o acidificare consistentă și fiabilă, de la cuvă până la utilizare.

 

Potrivit lui Innova Market Insights, în perioada 2012-2017, dezvoltarea brânzeturilor a crescut de la 15,5%, până la ritmul anual de creștere. Mărirea percepției gustului de brânză, ca opțiune naturală și sănătoasă, interesul pentru origine, cererea consumatorilor pentru arome neobișnuite și formatele convenabile (felii de brânză intercalate cu felii de produse din carne), au fost citate ca factori cheie în conducerea acestor lansări de produse. CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX sunt ingrediente prietenoase cu eticheta, etichetate ca culturi care sună pozitive pentru clienți.

 

Pentru mai multe informații despre culturile de brânză CHOOZIT®, vizitați site-ul web DuPont Nutrition & Health la http://www.danisco.com/product-range/dairy-cultures/cheese-cultures/.

Tendințe emergente pe piața lactatelor; aplicații și ingrediente
Autor: Nora Marin  /   joi, 2 august 2018

Lactatele clean label devin din ce în ce mai populare. La rândul lor, ingredientele cu etichetă curată se găsesc în diverse aplicații, oferind căi de a stimula proteinele, pre- și probioticele, vitaminele etc., dar și aromele care au menirea de a reduce zahărul din diferite alimente. Pentru a vedea care sunt tendințele în acest...

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte
Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.   Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners...