Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dupont: este nevoie de un sistem comun de masurare a securitatii alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele si Directorul Executiv (CEO) al DuPont, Ellen Kullman, a declarat ca un sistem comun de masurare a securitatii alimentare este esential pentru cresterea securitatii alimentare la nivel global, informeaza Recolta.eu.

DuPont a sponsorizat elaboarea Indicelui Global de Securitate Alimentara, lansat in aceasta saptamana de Economist Intelligence Unit – EIU.

Dupa ce am discutat cu guvernele, cu organiztii nonguvernamentale si cu organizatii ale producatorilor agricoli din toata lumea, am ajuns sa realizam ca, in timp ce avem un scop comun privind securitatea alimentara, nu impartasim acelasi limbaj. Pentru a gasi solutii adevarate pentru principalele cauze ale foametei, trebuie sa avem o cale pe care sa mergem impreuna pentru a rezolva acele probleme presante cum ar fi accesibilitatea, disponibilitatea, calitatea nutritionala si siguranta hranei a spus Kullman, potrivit unui comunicat al companiei.

Se investesc efectiv miliarde pentru a rezolva securitatea alimentara, dar pana astazi nu a existat o modalitate completa, globala de a masura securitatea alimentara si impactul investitiilor si parteneriatelor la nivel local.

Indicele Global al Securitatii Alimentare trateaza factorii determinanti ai insecuritatii alimentare din 105 tari si indica zone ce pot fi imbunatatite sau reformate.

Speranta mea este ca Indicele Global al Securitatii Alimentare va fi utilizat pentru a promova colaborarea, a lua decizii mai bine informate si a stimula actiunile necesare pentru a hrani populatia noastra in crestere, a declarat Kullman. Pentru a ne asigura ca eforturile sunt concentrate clar spre a duce la solutii reale, aveam nevoie de un instrument care sa informeze decidentii si sa faciliteze un limbaj comun.

EIU a creat Indicele cu contributii din partea unor experti internationali de prestigiu, care au dat greutate demersului, avand in vedere complexitatea subiectului securitatii alimentare – furnizand informatii pentru proiectarea si elaborarea indicelui.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...