Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dupont: este nevoie de un sistem comun de masurare a securitatii alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele si Directorul Executiv (CEO) al DuPont, Ellen Kullman, a declarat ca un sistem comun de masurare a securitatii alimentare este esential pentru cresterea securitatii alimentare la nivel global, informeaza Recolta.eu.

DuPont a sponsorizat elaboarea Indicelui Global de Securitate Alimentara, lansat in aceasta saptamana de Economist Intelligence Unit – EIU.

Dupa ce am discutat cu guvernele, cu organiztii nonguvernamentale si cu organizatii ale producatorilor agricoli din toata lumea, am ajuns sa realizam ca, in timp ce avem un scop comun privind securitatea alimentara, nu impartasim acelasi limbaj. Pentru a gasi solutii adevarate pentru principalele cauze ale foametei, trebuie sa avem o cale pe care sa mergem impreuna pentru a rezolva acele probleme presante cum ar fi accesibilitatea, disponibilitatea, calitatea nutritionala si siguranta hranei a spus Kullman, potrivit unui comunicat al companiei.

Se investesc efectiv miliarde pentru a rezolva securitatea alimentara, dar pana astazi nu a existat o modalitate completa, globala de a masura securitatea alimentara si impactul investitiilor si parteneriatelor la nivel local.

Indicele Global al Securitatii Alimentare trateaza factorii determinanti ai insecuritatii alimentare din 105 tari si indica zone ce pot fi imbunatatite sau reformate.

Speranta mea este ca Indicele Global al Securitatii Alimentare va fi utilizat pentru a promova colaborarea, a lua decizii mai bine informate si a stimula actiunile necesare pentru a hrani populatia noastra in crestere, a declarat Kullman. Pentru a ne asigura ca eforturile sunt concentrate clar spre a duce la solutii reale, aveam nevoie de un instrument care sa informeze decidentii si sa faciliteze un limbaj comun.

EIU a creat Indicele cu contributii din partea unor experti internationali de prestigiu, care au dat greutate demersului, avand in vedere complexitatea subiectului securitatii alimentare – furnizand informatii pentru proiectarea si elaborarea indicelui.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...