Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dupont: este nevoie de un sistem comun de masurare a securitatii alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele si Directorul Executiv (CEO) al DuPont, Ellen Kullman, a declarat ca un sistem comun de masurare a securitatii alimentare este esential pentru cresterea securitatii alimentare la nivel global, informeaza Recolta.eu.

DuPont a sponsorizat elaboarea Indicelui Global de Securitate Alimentara, lansat in aceasta saptamana de Economist Intelligence Unit – EIU.

Dupa ce am discutat cu guvernele, cu organiztii nonguvernamentale si cu organizatii ale producatorilor agricoli din toata lumea, am ajuns sa realizam ca, in timp ce avem un scop comun privind securitatea alimentara, nu impartasim acelasi limbaj. Pentru a gasi solutii adevarate pentru principalele cauze ale foametei, trebuie sa avem o cale pe care sa mergem impreuna pentru a rezolva acele probleme presante cum ar fi accesibilitatea, disponibilitatea, calitatea nutritionala si siguranta hranei a spus Kullman, potrivit unui comunicat al companiei.

Se investesc efectiv miliarde pentru a rezolva securitatea alimentara, dar pana astazi nu a existat o modalitate completa, globala de a masura securitatea alimentara si impactul investitiilor si parteneriatelor la nivel local.

Indicele Global al Securitatii Alimentare trateaza factorii determinanti ai insecuritatii alimentare din 105 tari si indica zone ce pot fi imbunatatite sau reformate.

Speranta mea este ca Indicele Global al Securitatii Alimentare va fi utilizat pentru a promova colaborarea, a lua decizii mai bine informate si a stimula actiunile necesare pentru a hrani populatia noastra in crestere, a declarat Kullman. Pentru a ne asigura ca eforturile sunt concentrate clar spre a duce la solutii reale, aveam nevoie de un instrument care sa informeze decidentii si sa faciliteze un limbaj comun.

EIU a creat Indicele cu contributii din partea unor experti internationali de prestigiu, care au dat greutate demersului, avand in vedere complexitatea subiectului securitatii alimentare – furnizand informatii pentru proiectarea si elaborarea indicelui.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...