Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echilibrarea plăţilor directe trebuie puse în practică

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 13 martie, 2013

Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală consideră că echilibrarea plăţilor directe, nu trebuie să rămână un concept, ci trebuie să devină o realitate tangibilă până în 2019, cu ţinte concrete.

Acesta a declarat că problema echităţii va fi un subiect major în faza finală a discuţiilor care se vor purta pentru reformarea Politicii agricole comune. „Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră s-au pronunţat deja cu tărie în favoareaplafonării sau a reechilibrării subvenţiilor între statele membre. Noţiunile de agricultor activ, degresivitate, convergenă internă sunt esenţiale pentru o mai bună ţintire, pentru direcţionarea mai eficientă a cheltuielilor publice”, a spus acesta.

Dacian Cioloş susţine ideea unui obiectiv minim absolut de convergenţă internă, asemănător cu ce s-a realizat pentru convergenţa externă. Convergenţa, echilibrarea plăţilor directe, nu trebuie să rămână un concept; trebuie să devină o realitate tangibilă până în 2019, cu ţinte concrete.

„Aceste reforme trebuie însoţite de instrumente complementare, care să răspundă realităţilor agricole şi aşteptărilor societăţii”, spune Cioloş.

Instalarea tinerilor fermieri reprezintă o provocare europeană şi, prin urmare, trebuie să fie abordată la nivel european, consideră comisarul European, notează Agroazi.

„Exploataţiile agricole mici şi mijlocii fac parte din modelul nostru alimentar şi din structura noastră economică. Schema simplificată pentru exploataţiile foarte mici este importantă. De asemenea, susţin ideea unui bonus pentru primele hectare„, a mai declarat Dacian Cioloş. De asemenea, acesta a mai spus ca zonele defavorizate merită o atenţie deosebită. În acest sens UE trebuie să ofere mijloace pentru a menţine agricultura peste tot în Europa. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...