Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echipamente de ambalare si inspectie a carnii de consum

Autor: Meat MIlkjoi, 31 ianuarie, 2013

Ambalajele sunt considerate un element de strategie, drept pentru care, scopul procesului este acela de a dirija activitatea in sensul obtinerii unor ambalaje corespunzatoare pentru fiecare din produsele ce se intentioneaza a se comercializa. Pentru ca un ambalaj sa fie corespunzator, el trebuie sa indeplineasca o serie de conditii indispensabile promovarii cu succes a unui produs, conditii care presupun performante ridicate, atat sub aspect obiectiv, material (protectie fizico-mecanica sau chimica), dar si sub aspect subiectiv, legat de motivatia cumparatorilor, de preferintele lor.

La randul ei, ambalarea carnii proaspete are ca scop intarzierea alterarii microbiene a acesteia, accelerarea unor activitati enzimatice care imbunatatesc fragezimea, reducerea pierderilor in greutate precum si, acolo unde este cazul, pastrarea culorii rosii a carnii pana la consumator.

Ulterior ambalarii, in ultima perioada a devenit deosebit de important inspectia finala a pachetelor cu carne. In acest sens, va prezentam cateva solutii tehnologice propuse de firmele specializate.

Echipament de ambalare FV 35

FV 35-Flow-Vac este un sistem de ambalare prin vacuumare a carnii, materialul strangandu-se etans in jurul produsului. Filmul de protectie utilizat la ambalare alimenteaza echipamentul printr-un sistem longitudinal, fapt care previne contaminarea carnii prin atingerea unor alte suprafete ale masinii.
Ambalarea se realizeaza in intregime ermetic, excesul de material fiind inlaturat automat.
FV 35 ofera inalta flexibilitate, procesare automatizata, cresterea productivitatii, diminuarea materialului folosit, reducerea timpului si volumului de munca, diminuarea drastica a pericolului de contaminare. (Sursa: www.ulmapackaging.com)

Echipament de termoformare OPTIMA

Optima este un echipament de termoformare ideal pentru ambalarea carnii, cu ajutorul careia se pot obtine atat ambalaje flexibile, cat si rigide. Optional, echipamentul poate fi livrat cu sistem de vacuumare si injector MAP.
Construit din material rezistente la coroziune, Optima are o mare fiabilitate, igienizarea efectuandu-se foarte usor, prin designul adoptat, fapt care faciliteaza o mentenanta minima.
Optima dispune de un sistem computerizat de control, ecran tactil al monitorului, protectie si securitate conforme cu standardele CE.
Modelul poate fi configurat in functie de specificatiile clientilor, atat ca echipare in sine, cat si din punct de vedere al sistemului de control.

Sistem de ambalare Quinn

Sistemul de ambalare Quinn este conceput special pentru ambalarea carnii de consum (vita, porc, manzat etc.), dar, in special, a carnii de pasare, prin termoformarea casoletelor. Fiind echipat cu un sistem MAP, poate fi comandat la producator atat in varianta standard, cat si in variante modificate, potrivit specificatiilor transmise de beneficiari.
Permitand un excelent control al injectiei de gaz in ambalaje APET/PE, RPET/APET/PE, PP, sistemul asigura o claritate deosebita a produsului ambalat.
Echipamentul de ambalare Quinn asigura o inalta bariera de protectie, caracteristici optime pentru congelare sau refrigerare, paleta larga de tiparire a culorilor, aplatizare optima a ambalajului. (Sursa: www.quinn-packaging.com)

Echipament Intact VS 571 Retail Ready

Echipamentul furnizat de Ultrasource este destinat procesatorilor aflati in relatie directa cu marile lanturi de magazine dar si hipermarket-urilor care proceseaza in anexele lor carnea care urmeaza a fi comercializata. Solutia tehnologica asigura ambalarea vidata in cele mai bune conditii, oferind o foarte mare versatilitate, fapt care favorizeaza ambalarea tuturor categoriilor de carne, intr-o mare varietate de forme, volum, greutate etc.
Echipamentul este semiautomat si permite ambalarea ideala a carnii proaspete sau a celei refrigerate, a puilor dar si a pestelui.
(Sursa: www.ultrasourceusa.com)

Sistem de inspectie X Ray Azano

Sistemul X Ray Azano este conceput inspectiei produselor deja ambalate, urmarind detectarea eventualelor contaminari ale produselor, inclusiv a celor cu metale, bucati de sticla etc.
Echipamentul este construit potrivit legislatiei internationale in materie de siguranta alimentara si siguranta in exploatare, fiind neinvaziv si neafectand in vreun fel produsul.
Constructorul asigura posibilitatea configurarii echipamentului potrivit cerintelor beneficiarului, asigurand acestuia economii substantiale si reduceri semnificative ale costurilor.
(Sursa: www.foodprocessing-technology.com)

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...