Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echipamente de etichetare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Etichetarea produselor ambalate reprezinta una dintre operatiunile finale de maxima importanta, atat din perspectiva tehnologica, cat si din punct de vedere legislativ, cu referire la respectarea reglementarilor in vigoare. Claritatea buna a tiparului, dar si viteza sporita de etichetare a produselor ambalate vor insemna o mai pare productivitate, precum si o mai buna interactiune, fie si indirecta, cu clientul final. Va prezentam cateva dintre solutiile companiei Ultrasource:

Matrix Expres

Noul echipament portabil Matrix Expres este o masina liniara de etichetare pretabila la orice solutie de ambalare utilizata de procesator. Mobilitatea utilajului permite pozitionarea optima a acestuia.
Presiunea de aplicare a etichetelor este supravegheata virtual, iar datele tiparite pe eticheta sunt memorate.
Tiparul si corectitudinea aplicarii au o calitate de exceptie. Aplicarea poate fi ajustata orizontal sau vertical, dupa necesitati. Programul de control are 10 preseturi, care pot fi mixate. Designul respecta conditiile sanitare, asigurand diminuarea contaminarii microbiene.
Incarcarea cu etichete si vopseluri se face foarte usor, fara a fi necesara oprirea utilajului.
Sensul etichetarii poate fi schimbat.

Posi 200

Posi 200 este o masina de etichetat automatizata, prevazuta cu senzori de aplicare, fapt care o face deosebit de utila etichetarii ambalajelor flexibile, dar si cutiilor, indiferent de materialul folosit.
Sensul de aplicare a etichetelor poate fi schimbat (stanga-dreapta, dreapta-stanga).
Echipamentul este construit din otel inoxidabil, iar computerul central dispune de un program NEMA 4, fapt care il face compatibil cu alte utilaje de pe linia de ambalare.
Utilizarea este facilitata de un touch screen, care include parametri grafici ai programului de print, dar si ai programului de aplicare.

Cu Posi 200, pot fi executate si fotoprinturi. Aprovizionarea masinii cu etichete si cerneluri se executa cu ajutorul unui miniconveier, sanitatia putand fi efectuata foarte usor.
Masina este prevazuta cu dispozitiv pentru etichetarea de pe suprafata de baza a ambalajului, concomitent cu etichetarea fetei, viteza de printare si aplicare fiind de 60 de metri pe minut. Consumul de energie este redus: 220V/4 A.

Posi 300

Construit din otel inoxidabil, fapt care il recomanda a fi perfect pentru industria alimentara, echipamentul permite etichetarea concomitenta a ambalajului, fata/spate. Dispunand de senzori de aplicare, Posi 300 poate eticheta ambalaje flexibile, ambalaje rigide cu atmosfera modificata, cutii si oricare alt fel de pachete.
Sensul de aplicare poate fi modificat conform necesitatilor.
Controlul operatiunilor se realizeaza usor, cu ajutorul unui monitor sensibil, parametrii de tiparire si aplicare fiind prezentati grafic.
Incarcarea echipamentului se realizeaza cu ajutorul unei benzi, fapt care asigura o sanitatie sporita, diminuand pericolul contaminarii bacteriene. Motorul tip torque stepper este deosebit de fiabil, iar viteza de printare/aplicare este de 60 m/min. Echipamentul se alimenteaza la reteaua de 220 V/ 4 A.

Posi 400

Echipament complet automatizat, prevazut cu senzori de presiune pentru aplicarea precisa a etichetelor, Posi 400 poate executa etichetarea frontala, laterala si dorsala a ambalajelor de orice tip si din orice material.
Construit din otel inoxidabil este destinat etichetarii ambalajelor produselor alimentare, sensul de aplicare a etichetelor putand fi configurat conform necesitatilor.
Utilajul foloseste un program NEMA 4, fapt care il face compatibil oricarei linii de ambalare. Posi 400 se livreaza cu trei capete de aplicare, pozitia acestora putand fi configurata de operator.
Incarcarea se efectueaza cu ajutorul unui conveier, iar motorul este prevazut cu 34 de pasi, viteza de printare/aplicare fiind de 60 m/min.
Consumul este redus, utilajul fiind alimentat de la reteaua de 220 V/ 4 A.

Matrix PT

Matrix PT este modelul cu cea mai mare vanzare a companiei Ultrasource, putand aplica etichete atat pe suprafete plane, curbe, cat si pe colturi curbate sau profilate. Pentru o mare productivitate, se recomanda varianta cu servomotor.
Calitatea tiparirii, dar si aceea a aplicarii sunt deosebite, deviatia maxima a aplicarii fiiind mai mica de 0.5 mm.
Complet automatizat, echipamentul are o mare productivitate, fapt care reduce considerabil timpul de amortizare a investitiei. Totodata, automatizarea diminueaza costurile cu forta de munca.
Fiind conceput exclusiv pentru etichetarea ambalajelor produselor alimentare, igiena si sanitatia utilajului acopera toate reglementarile privind siguranta exploatarii si siguranta alimentara.

Touch Screen Control V3 Matrix

Echiparea utilajelor de etichetare cu monitorul touch screen V3 Matrix asigura cresterea productivitatii cu 20%.
Ajustarea parametrilor de tipar si aplicare se realizeaza automat, programul NEMA 4 facandu-l compatibil cu utilajele existente.
Tiparul poate fi realizat full color, in 256 de nuante presetate, dar care pot fi mixate potrivit necesitatilor.
Noul V3 dispune de program troubleshooting, fapt care sporeste mentenanta si fiabilitatea intregului echipament, dar care asigura si un control mai eficient al operatiunilor.
Pe langa limbile de redactare presetate (engleza, spaniola si germana), prin plug in-urile adiacente poate fi introdus oricare alta limba.
Programele permit controlul tiparului si al aplicarii pe orice fel de material al ambalajului.
(Sursa: www.ultrasourceusa.com)

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...

Spre o nouă eră a lactatelor
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Atitudinile consumatorilor față de produsele lactate se schimbă în întreaga lume. Odată anunțat doar ca parte a unei diete echilibrate, utilizarea laptelui în unele categorii a fost în declin, în ultimele două decenii, în special în piețele în care s-au adus cele mai importante acuze, în cea mai mare parte a lor, nefondate:...