Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Echipamente de formare a sacilor și pungilor de plastic

Autor: Maria Demetriadjoi, 11 februarie, 2016

Creșterea vânzărilor de produse congelate, dar și necesitatea stocării cărnii congelate necesită un consum foarte mare de saci de plastic. Fie că doriți să vă înființați propria companie producătoare de astfel de ambalaje, fie că o companie procesatoare de carne dorește să realizeze economii, producându-și singură ambalajele necesare, propunerile tehnologice ale firmei Masek, din Cehia, pot fi soluțiile perfecte.

 

VikingMasek SA 300

 

Mașina de format saci de folie și pungi utilizează ca materie primă role de film, realizând produse finite de minim 40×50 mm și, maxime, de 250×200 mm. Viteza de rotație este de 80 cpm.

Fiind un echipament multi-lane poate funcționa cu 1-6 posturi de lucru la care se pot realiza punci ideale pentru ambalarea cărnii congelate, dar și a altor produse alimentare sau nealimentare.

VikingMasek SA 300 este prevăzut cu un sistem de control al tensiunii foliei, furnizat de Siemens, sau Allen Bradley.

 

Multi-Lane VikingMasek SA 600

 

FDC 33 AMBA SCULE 2Caracterizat prin silențiozitate și fiabilitate, echipamentul Multi-Lane VikingMasek SA 600 are o capacitate de producție dublă, față de cel prezentat anterior, realizând ambalaje din folie în plaja tipo-dimensională de 40×50 mm-250×200 mm.

VikingMasek SA 600 funcționează complet automatizat, realizând produse de o calitate deosebită, fine, dense și fiind ideale pentru atașarea sistemelor easy-open.

Fiecare dintre cele 10 posturi de formare este prevăzut cu tuburi de formare, precum și cu sistem de degajare. Sitemele de control sunt furnizate, în funcție de opțiunea beneficiarilor, de companiile Siemens sau Allen Bradley.

Trackingul peliculei este controlat automatizat.

 

StickPack ST 1200

 

FDC 33 AMBA SCULE 3Una dintre cele mai noi propuneri tehnologice ale cehilor de la Masek este echipamentul StickPack ST 1200, care se caracterizează printr-o precizie deosebită, precum și prin fiabilitate.

StickPack ST 1200 funcționează la o viteză de 80 de rotații pe minut, realizând ambalaje din folie tip Stick, cu dimensiuni în plaja de 17-40 mm-100×200 mm, fiind ideale pentru ambalarea ulterioară a porțiilor mici de carne congelată, dar și a altor produse alimentare sau nealimentare.

ST 1200 este prevăzut cu un cutter în zig-zag, sistem de degajare și control automatizat al trackingului filmelor. Motorizarea echipamentului este asigurată de furnizori precum Siemens sau Allen Bradley.

 

VikingMasek SIGMA

 

FDC 33 AMBA SCULE 4Echipament de înaltă productivitate și performanță calitativă, VikingMasek SIGMA funcționează cu o viteză de 200 de pungi realizate pe minut, dimensiunile lor încadrându-se între limitele 60-80 mm-400-1000 mm, fiind astfel ideale pentru ambalarea părților mari de carne congelată.

Acționând în flux continuu, echipamentul este prevăzut cu drivere magnetice liniare, sistem servo-drive și motoare cu rotație continuă sau intermitentă, acestea fiind furnozate de cei doi parteneri ai cehilor de la Masek, Siemens și/sau Allen Bradley. Fiind un echipament din categoria High-Tech, acesta realizează produse finite de o deosebită acuratețe.

Sistemul de degajare este activta de o pompă cu vid, designul optim și construcția integrală din oțel inoxidabil reducând la maxim activitatea de mentenanță și service, fapt care se traduce în economii importante.

 

VikingMasek Velocity

 

FDC 33 AMBA SCULE 5Fiind vorba despre un utilaj de formare a pulgilor patentat de compania din Cehia, VikingMasek Velocity lucrează la viteze deosebit de mari, fiind în prezent cel mai rapid echipament de acest gen și eliminând în totalitate pierderile de timp între ciclurile de lucru.

Capacitatea de producție este de 300 de saci din folie pe minut, dimensiunile încadrându-se între 50×90 mm-250-1000 mm. Întregul flux de activitate este controlat prin intermediul unui toutch-screen Graphic Color, cuplat la un punct de comandă numerică Off-the-Self PLC.

Construcția integrală din oțel inoxidabil face utilajul deosebit de fiabil, fiind prevăzut cu sistem de degajare cu vid, tracking control cu servo, dar și cu pozibilitatea de stocare a seturilor de câte 100 de pungi, pentru o ulterioară ambalare a acestora.

 

Masek MS 300

 

FDC 33 AMBA SCULE 6Despre acest utilaj, specialiștii cehi afirmă că reprezintă nici mai mult nici mai puțin decât ”viitorul”! Conceput pentru a realiza saci din folie pentru orice nevoi de ambalare, MS 300 este recomandat în special pentru ambalarea de carne congelată, fructe congelate, snacks, bomboane sau cafea.

Productivitatea maximă este de doar 150 de pungi pe minut, dar producătorii insistă pe rentabilitatea deosebită a echipamentului, prin calitatea deosebită a produselor finite. Sacii realizați pot avea dimensiuni cuprinse între 50-60 mm-300-400 mm.

Construcția din oțel inoxidabil conferă utilajului robustețe, activitățile de mentenanță și service fiind reduse la maxim. Motoarele Siemens sau Allen Bradley sunt prevăzute cu sisteme servo, trackingul filmului fiind complet automatizat.

Suplimentar, față de celelalte produse ale firmei Masek, MS 300 este dotat cu o celulă print, degajarea produselor finite realizându-se cu ajutorul unui dispozitiv acționat de o pompă cu vid.

(Sursa: www.masek.cz)

PopPack, noul sistem de sigilare/desigilare a ambalajelor de brânzeturi
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 1 martie 2019

Nevoia de confort este unul dintre cei mai mari factori care au condus la multe inovații din ultimele decenii. Tendințele actuale implică confortul psihologic asupra aspectelor de mediu, precum și ușurința deschiderii. Ușor de deschis este o condiție, deoarece consumatorii doresc accesul fără probleme la produs. Brânzeturile sunt...

Cinci idei pentru un ambalaj isteț
Autor: Nora Marin  /   joi, 31 ianuarie 2019

Astăzi, marketingul se află în mijlocul unei transformări dramatice, caracterizată prin digitizarea mass-media. Digitalizarea include comerțul electronic, publicitatea online, publicitatea mobilă și interactivitatea comunicărilor, care atrag atenția. De aceea, domeniul Shopper Marketing (Marketingul clienților), devine din ce în ce mai...